Kan du se dig själv i din framtida yrkesroll?
Kontaktperson
,
Telefon:
E-post:
Är du nyfiken på hur det är att jobba i Folktandvården?
Då är du välkommen att prova på att arbeta vid en av våra kliniker. Kravet för att du ska kunna söka Prova-på-jobb är att du har fyllt 18 år.
Längden på praktiktiden bestäms i samråd med klinikens enhetschef. Men en rekommendation är att du praktiserar 2-6 veckor för att få en så bra uppfattning som möjligt om hur det är att arbeta i tandvården. Som praktikant får du en timanställning med 40 timmars praktiktid per vecka.
Vad får jag göra hos Folktandvården?
Som praktikant hos oss får du möjlighet att träffa personal från våra yrkeskategorier och få en inblick i deras arbete. Du får en egen handledare som ansvararar för introduktion, planering och utvärdering av praktikperioden.
Du får delta i de dagliga arbetsuppgifterna på arbetsplatsen, som till exempel att vara med vid undersökningar, men du får även möjlighet att själv hjälpa till med uppgifter av enklare slag.
Vad får jag lära mig?
- Hur arbetslivet fungerar
- Hur det är att arbeta som tandhygienist, tandläkare, tandsköterska eller tandtekniker
- Hur jag själv fungerar i olika situationer
- Hur utbildning och arbete hänger ihop
- Teamarbete och kamratskap
Stora möjligheter till arbete

Förhoppningsvis tycker du att prova-på-perioden är så intressant att du väljer att satsa på en karriär inom tandvårdsområdet. De kommande åren förväntas vi få stora pensionsavgångar vilket gör att tandvård är en bransch som det är lätt att få arbete inom.
Tandläkare är dessutom ett av de yrken som Arbetsförmedlingen listar som lättast att få arbete som inom 5–10 år.
Vad ska jag tänka på innan jag kommer till er?
Fundera över vad du vill ha ut av tiden hos oss. Om det är några särskilda arbetsuppgifter du vill veta mer om eller någon speciell fråga som du vill få besvarad. Ju aktivare du är desto mer kan du lära dig. Var aldrig rädd för att ställa frågor. Vi finns där för att svara på allt du vill ha reda på.
Tystnadsplikt
När du arbetar i tandvården har du tystnadsplikt. Tystnadsplikten står i lagen och är till för att skydda patienterna. Det innebär att du aldrig får berätta vad patienterna heter och vilka sjukdomar de har för någon annan än personalen på din praktikplats. Tystnadsplikten gäller även när du slutat ditt arbete.
Hör av dig till oss
Är du intresserad av att arbeta inom Folktandvården är du välkommen att kontakta enhetschef eller samordnare på din ort. Du hittar telefonnummer under Folktandvårdskliniker.
Vår vision
En frisk mun i alla åldrar är vår vision. Det är vår tolkning av Region Norrbottens vision,
Tillsammans för Norrbotten – Bästa livet, bästa hälsan
Om du väljer ett yrke inom tandvård är du med och bidrar till att tandhälsan fortsätter att förbättras i vårt län.
.