Funktionsnedsättning och hälsa
Bland personer med funktionsnedsättning är det 10 gånger vanligare med nedsatt hälsa än hos den övriga befolkningen. I dag finns det forskning som visar att det går att påverka hälsa positivt för denna grupp men vi behöver tänka annorlunda än idag för att lyckas.
Folkhälsa är ett av nio prioriterade områden för regeringens nya strategi för funktionshinderpolitiken. Under de närmaste åren ska folkhälsomyndigheten bland annat följa upp hälsofrämjande och förebyggande insatser för personer med funktionsnedsättning som görs nationellt, regionalt och lokalt. Hur man uppfattar sin hälsa, socialt deltagande, ekonomiska villkor, arbete, stillasittande, fritid, övervikt och rökning är några faktorer som kan påverka hälsan.
Seminarieserie
Vi vill öka kunskapen om hälsofrämjande åtgärder för personer med bestående funktionsnedsättning.
Personer med funktionsnedsättning har en ökad risk för sjukdom och ohälsa jämfört med befolkningen i övrigt. Därför anordnar vi en utbildningsserie för att få en fördjupad kunskap och ökad förståelse för olika förutsättningar och upplevelser av hälsa och fysisk aktivitet. Målet är en god hälsa för alla.
Genomförda seminarier
Seminarier 2017
Utbildningen riktar sig till dig som kommer i kontakt med barn och unga med bestående funktionsnedsättningar inom Region Norrbotten, kommun eller privat verksamhet. Syftet är att få en fördjupad kunskap och ökad förståelse för olika förutsättningar och upplevelser av hälsa.
Plats: Föreläsning via videouppkoppling
Tid: 6 december 13.00–15:00
Föreläsare: Hanna Harila, strateg på enheten för Kultur och Utbildning
Anmälan
Inbjudan