Aktuellt


Nyheter

 • Webbföreläsningar för dig som har barn 6-18 år

  Barn- och ungdomshälsan erbjuder kostnadsfria webbföreläsningar för dig som är vårdnadshavare till barn mellan 6 och 18 år.

 • Regionfullmäktige 24 april

  Regionfullmäktige sammanträder onsdag 24 april 2024 kl. 10:00. Sammanträdet hålls i Dálvi A, Aurora Kultur & Kongress i Kiruna.

 • Viktigt med snabb behandlingsstart vid harpest

  Kunskap kring behandlingseffekter, rätt sorts antibiotika och snabb behandlingsstart. Det är några viktiga faktorer att ta hänsyn till när någon drabbas av tularemi, eller harpest som det populärt benämns. Det konstateras i en forskningsrapport som publicerats i infektionstidskriften Clinical Infectious Diseases (CID). Bakom rapporten ligger ett forskningsteam från Region Norrbotten och Umeå Universitet.

 • Synen i fokus för Sunderbyns ortoptister

  Om barnets synfel fångas upp i tid finns möjlighet till god syn i vuxen ålder. ”Det känns bra att kunna bidra till en synutveckling som ger livslång effekt”, säger Elin Vestling, ortoptist på ögonkliniken i Sunderbyn.

 • Studenterna på labb i Sunderbyn: ”Bredden som finns här hade man inte fått någon annanstans”

  På laboratoriemedicin i Sunderbyn har de just nu blivande biomedicinska analytiker på plats. Det som enligt dem sticker ut mest är att man får testa alla olika delar inom yrket. ”Man kan enkelt identifiera vad man gillar mer eller mindre”, säger Vendela Lundmark, BMA-student i Sunderbyn.

 • Akuten i Kiruna oberoende av inhyrda sjuksköterskor

  När schemaperioden för februari startade hade akuten på Kiruna sjukhus enbart fast personal på sjuksköterskesidan. Enhetschef Petra Lahtinen fokuserar mycket på arbetsmiljön som har gett avdelningen sitt goda rykte.

 • Uniform på jobbet-dagen: ”Jättepositiv ur ett beredskapsperspektiv”

  Idag, den 17 april, är det Uniform på jobbet-dagen, en dag som genomförs för att synliggöra Hemvärnet. Dagen är kanske mer aktuell idag än någonsin tidigare. ”Just nu har vi ett väldigt instabilt omvärldsläge”, säger Per Wågström, säkerhetschef vid Region Norrbotten.

 • Regiondirektören brinner för jobbet – och hockey

  Hon hade ett toppjobb i Region Stockholm och trivdes. Beslutet att komma tillbaka till Luleå var både svårt och enkelt. ”Jag vill arbeta för att Norrbotten ska vara en bra plats att leva på”, säger regiondirektören Ulrika Sundquist.

 • Lions skänker TV-fjärrkontroller till Sunderby sjukhus

  För drygt 10 år sedan skänkte Lions i Luleå över 200 TV-apparater till Sunderby sjukhus. De fördelades mellan enskilda rum och vårdsalar på sjukhusets avdelningar.

 • Följ med på en starroperation i Stockholm

  Under årets två första månader opererades drygt 300 norrbottningar för grå starr utanför länet. Lennart Englund, 88 år, åkte närmare 100 mil från bostaden i Piteå till ögonkliniken Capio på Östermalm i Stockholm. ”Visst är det en lång resa, men allt gick bra och det är skönt att ha det gjort”, säger han.

Händelser

 • Regionala jämställdhetsdagen

  18 september 2024 är det dags för regionala jämställdhetsdagen då också Norrbottens jämställdhetspris delas ut.

  Datum:
  Tid:

Pressmeddelanden