Aktuellt


Nyheter

 • Patienter till bildskapande samtal på bildterapeutisk grund sökes

  Från kuratorsenheten på Sunderby sjukhus har leg. Hälso- och sjukvårdskurator Sofia Sundvall genomgått utbildning via Umeå Universitet på avancerad nivå i Bildskapande samtal i utredning, terapi, rehabilitering och handledning.

 • Undersköterskor med stort ansvar i Kiruna

  På akutmottagningen i Kiruna får undersköterskorna bland annat gipsa, assistera vid elkonvertering och köra labbprover. Utvecklande men också stressigt, är deras uppfattning.

 • Guld till norrbotten.se

  Förra veckan publicerade Funka årets upplaga av inkluderingsbarometern. Funka mäter den digitala tillgängligheten i offentlig sektor.

 • Tillbaka i arbete – tack vare koordinatorerna

  Att komma tillbaka efter en längre sjukskrivning kan kräva både anpassningar och andra stödjande insatser. Rehabkoordinatorerna i Region Norrbotten håller i kontakten med myndigheter och arbetsgivare när någon är redo att börja jobba igen.

 • Arezoo gav inte upp – nu är hon svensk tandläkare

  Hennes dröm har länge varit att få flytta till Sverige och arbeta som tandläkare. Det har tagit drygt fem år, men nu är iranskan Arezoo Majdabadifarahani på plats i Kiruna med en svensk tandläkarlegitimation. ”Jag är tacksam över att ha fått den här möjligheten i Norrbotten”, säger hon.

 • Så mår norrbottningarna

  Norrbottningarnas hälsa och levnadsvanor skiljer sig från resten av riket, ofta på ett negativt sätt. Här mår män lite bättre än kvinnor – både fysiskt och mentalt. Det visar en stor kartläggning av hälsa och levnadsvanor.

 • Unga läkare med känsla för Överkalix

  De är unga, de är läkare – och de har bestämt sig för att bo och jobba i Överkalix. ST-läkarna Jakub Mudrák, 29, och Shanie Mohamed Ali, 32, sprider framtidstro på hälsocentralen där även deras handledare Jenny Hedgren Rönnlund börjat. ”Det är här i Norrbotten äventyret finns, inte i en storstad”, säger Jakub.

 • En tidsresa genom Norrbotten

  På Arkivcentrum håller Tore Andersson Hjulman och Karin Tjernström tillsammans med sina kollegor Norrbottens historia levande.

 • ”Forskningen kan hjälpa oss att klara omställningen till Nära vård”

  Lisbeth Löpare Johansson, samordnare för Nära vård på Sveriges kommuner och regioner (SKR), lyfte fram forskningens betydelse på Norrskenskonferensen i Luleå. ”För att klara omställningen i vården behöver vi ändra arbetssätt. Forskningen kan hjälpa oss att göra det”, konstaterade hon.

 • Unna dig en må-bra-kur, besök vår vackra natur

  Att vara ute i naturen regelbundet bidrar till att du är mer fysiskt aktiv. Du kan sova bättre, blir piggare och får lättare att koncentrera dig. Det bidrar till återhämtning och gör att du blir bättre på att hantera din stress. Dessutom kan du träffa andra människor som också njuter av att vara ute!

Händelser

Pressmeddelanden