Ung i norr

Med appen Ung i Norr kan du som är 13 till 25 år prata med personal på ungdomsmottagningen via videosamtal var du än är.

Scandinav

Du kan till exempel träffa vårdpersonal för att ställa frågor om din hälsa, preventivmedel, abort, könssjukdomar, alkohol och droger.

Det finns tillfällen då man behöver prata med någon. Det kan handla om relationer, identitet, sex, oro eller att du är ledsen över något. Du når oss via mobil, surfplatta eller dator med kamera och mikrofon. Allt du behöver är internetuppkoppling och e-legitimation. Du hittar appen där appar finns att ladda ned.

App Store    Google Play

För att logga in och boka tid via appen behöver du BankID eller Freja eID. Läs på din banks hemsida om hur du gör för att skaffa ett BankID. Du kan även använda Freja eID för att identifiera dig i vår app. Freja eID laddar du ned som app och registrerar själv med din vanliga legitimation.

Inför samtalet

Besöket vid den digitala ungdomsmottagningen är kostnadsfritt och sker med tystnadsplikt. Välj gärna en lugn plats med bra belysning och använd headset för bästa ljud när du genomför ditt videosamtal. Tänk på att din internetuppkoppling behöver vara stabil för att videosamtalet ska kunna genomföras på bästa sätt.

Ung i Norr är ett komplement till Region Norrbottens ungdomsmottagningar och vi kan behöva hänvisa till en fysisk mottagning eller hälsocentral om undersökning eller provtagning behöver genomföras.