Restaurang Solsidan, Regionhuset
Betalsätt
Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.
Öppettider
Måndag- torsdag, 8.00-15.00
Fredag, 8.00- 14.00
Lunch serveras 11.00-13.30
Priser
Dagens lunch: 115 kr
Betalning med laddat kund-kort: 105 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 80 kr
Barn från 10 år: 115 kr
All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den Norska laxen, nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.
Måndag 14 oktober
- Pytt i panna med ägg
- Pocherad fiskfilé med champinjon sås
- Vegetariskt: Broccoli paj
- Soppa: Spenatsoppa
Tisdag 15 oktober
- Örtkryddad kycklingbröstfilé
- Stekt strömming med mos
- Vegetariskt: Gratinerade blomkål
- Soppa: Majs soppa
Onsdag 16 oktober
- Kalvfärsbiffar med gräddsås kokt potatis
- Stekt ris med curryfisk
- Vegetariskt: Spaghetti fritters med yoghurtsås
- Soppa: Tomatsoppa
Torsdag 17 oktober
- Stekt Fläskkotlettrad med svampsås
- Stekt sej med lök och paprika röra
- Vegetariskt: Couscous med haloumi med rostad paprika och hummus
- Soppa: Ärtsoppa med rimmad bogfläsk, timjan och mejram och pannkakor.
Fredag 18 oktober
- Ox njurtapp med röstikaka med ört bearnaisesås
- Ugnsbakad torsk med bacon och grönärtpuré
- Vegetariskt: Baka potatis med svamp, majs miso och dragonkräm
- Soppa: Morotsoppa
- Efterrätt: Banoffeepaj
Måndag 21 oktober
- Biff teriyaki och ris
- Ingefära, soja kryddad fisk filer
- Vegetariskt: Stekta zucchinier med parmesan
- Soppa: Kokossoppa med champinjoner & koriander
Tisdag 22 oktober
- Kotlettrads bitar i tomatsås
- Fisk piccata med pasta i tomatsås
- Vegetariskt: Indisk kikärtsgryta med mango och fänkål
- Soppa: Majs soppa
Onsdag 23 oktober
- Palt och blodpalt
- Jansson
- Vegetariskt: Vegetariska hamburgare med chévreost
- Soppa: Tomatsoppa
Torsdag 24 oktober
- Kyckling lårfiléer i senapssås och bacon
- Stekt kummel med stekta gröna grönsaker och dillsås
- Vegetariskt: Moussaka med broccoli
- Soppa: Ärtsoppa och pannkakor
- Rimmad bogfläsk, timjan och mejram
Fredag 25 oktober
- Tacos Al pastor i tortillabröd med tillbehör
- Laxa färsbiffar med dilltzatziki & blomkålsbulgur
- Vegetariskt: Tomatgryta med ägg och pesto
- Soppa: Pumpa soppa
- Efterrätt: Falska wienerbröd i långpanna
Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.
- À la carte [222 kB, PDF]
- Buffé solsidan [221 kB, PDF]
- Grillbuffé [223 kB, PDF]
- Kvällens husman [220 kB, PDF]
- Medelhavsbuffé [223 kB, PDF]
- Smörgåsbord [223 kB, PDF]
- Snittar [220 kB, PDF]
- Solsidans taco [223 kB, PDF]
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?
Kontakta oss för mer information.
Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se
Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se
Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39
anders.brostrom@norrbotten.se