Paramedicin i Gällivare och Kiruna

Nu söker vi dig som är legitimerad arbets- och fysioterapeut till Gällivare och Kiruna.

Personalgrupp i Abisko med dalgång och fjäll i bakgrunden.

Hos oss får du arbeta med bedömning och rehabilitering av patienter med olika behov och sjukdomar. Vi samarbetar ofta i olika team där patientens sjukdom, vård och rehabilitering står i fokus.

Här finns en god sammanhållning och ett öppet arbetsklimat där vi utbyter erfarenheter och värnar om varandra.

Livet i Gällivare och Kiruna innebär en enkel vardag med närhet till det mesta. Båda orterna erbjuder stora möjligheter för friluftsliv i en fantastisk naturmiljö året runt, för både barn och vuxna. Välkommen till Region Norrbotten!

"Att jobba som arbetsterapeut inom slutenvården innebär mycket patientkontakt, varierade arbetsuppgifter och teamarbete med fysioterapeuter, kurator, sjuksköterska och undersköterska. Det är faktorer som gör att jag trivs med arbetet på sjukhusets vårdavdelning och mottagning."

Karin Isaksson Mettävainio, arbetsterapeut i Gällivare

Fysio- och arbetsterapeuter till Gällivare
Fysio- och arbetsterapeuter till Kiruna

Frågor om att jobba hos oss? Ring 0920-711 11 (val 2) eller skicka din fråga till hr_rekrytering@norrbotten.se

Hos oss i Gällivare träffar vi dagligen kollegor från flera yrkesgrupper inom paramedicin och öppenvårdsrehabiliteringen, vi utbyter erfarenheter och stöttar varandra. Ofta samarbetar vi i olika team där patienters sjukdom, vård och rehabilitering står i fokus. Det finns stora möjligheter till kompetensutveckling inom våra yrken.

Då vi är en gemensam vårdenhet möter vi patienter inom medicin, ortopedi, kirurgi och urologi, inom både sluten- och öppenvård. Vi arbetar med bedömningar och inledande rehabilitering av vuxna patienter.

Genom att bo och arbeta i Gällivare får du stora möjligheter till ett brett friluftsliv för både vuxna och barn. Vintertid när vårt fjäll Dundret täcks med snö finns där många nedfarter och barnaktiviteter. Ett stort nät av pistade skidspår finns runt hela kommunen. Sommartid finns närheten till fjällnära natur, fiske, vandringsleder, paddling på älven och mycket mer.

I Gällivare kommun finns ett brett utbud av olika idrotter för både barn och unga, men även vuxna. Ishall med hockey, konståkning och curling, friidrottshall där många idrottsföreningar har sina träningar, bland annat gymnastik, inomhusträning för vissa vintersporter och såklart friidrott.

Dessutom finns flertalet gym, skidklubbar, ridskola, fotboll, handboll, skytteförening, motocross och mycket mer. För den som gillar kultur finns ett intressant utbud med lokala teaterföreningar som ger föreställningar, bio, bibliotek och musiklokaler.

Fysio- och arbetsterapeuter till Gällivare

Hos oss i Kiruna får du vara en del i en arbetsgrupp som regelbundet gör olika aktiviteter tillsammans, både på arbetstid och på fritiden. Vi har en bra sammanhållning och ett öppet arbetsklimat där vi värnar om varandra.

Då vi arbetar på ett litet sjukhus är arbetsuppgifterna varierande eftersom vi rehabiliterar patienter med olika sjukdomar och diagnoser. Vi får använda vår kreativitet i arbetsutförandet och därför blir arbetet aldrig tråkigt. Vi arbetar både i öppen- och slutenvård.

På vår arbetsplats får vi möjlighet till kompetensutveckling inom vår yrkesroll, som även utvecklar oss själva. Vi tycker att det är viktigt att få utveckla verksamheten, därför arbetar vi också regelbundet med strukturerat förbättringsarbete.

Här finns lätta samarbetsvägar med kollegor inom hela länet, trots att vi är en stor region. I det dagliga arbetet är beslutsvägarna korta vilket gör förändringar lätta.

Fysio- och arbetsterapeuter till Kiruna

Jag väljer att bo i Gällivare för det är okomplicerat och trivsamt. Vardagen är enkel med närhet till det mesta, och framförallt med naturupplevelserna utanför dörren. Vintern är på riktigt med krispiga dagar, norrsken, vit snö som knarrar under skorna och klär träden i ett vitt gnistrande täcke. 

När dagarna blir ljusare och solen värmer är vårvintern här. Du kan då skala av dig dunjackan och förlänga dina dagar i ljuset. Hemmaberget Dundret erbjuder både vinter och sommaraktiviteter, skidspår runt hela tätorten och naturliga isar på senhösten.

Kanske ett dopp i isvak kan locka en entusiast. Någon timme bort kan du nå fjällvärlden för äventyr på lite högre höjder. Sommaren bjuder på härliga paddel- och fiskevatten, bärmarker, vandringsleder i alla väderstreck. Nätterna är ljusa och du vill aldrig gå lägga dig.

När andan faller på finns alltid möjlighet att delta i olika kulturevenemang. Det finns många föreningar som bjuder på teater, musik och film om du vill njuta av underhållning.

Att jobba som arbetsterapeut inom slutenvården innebär mycket patientkontakt, varierade arbetsuppgifter och teamarbete med fysioterapeuter, kurato , sjuksköterska och undersköterska. Det är faktorer som gör att jag trivs med arbetet på sjukhusets vårdavdelning och mottagning.

Karin Isaksson Mettävainio, arbetsterapeut i Gällivare