Restaurang Solsidan, Regionhuset
Betalsätt
Från och med den 1 maj 2023 är vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte emot kontanter som betalning.
Öppettider
Måndag - torsdag 8.00 - 15.00
Fredag 8.00 - 14.00
Lunch serveras 11.00 - 13.30
Priser
Dagens lunch: 125 kr
Betalning med laddat kundkort: 115 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 80 kr
Barn från 10 år: 115 kr
All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den norska laxen. Nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.
Måndag 1/12
- Tortellini med ädelostsås och strimlad biff
- Kokospanerad fisk med soja/ingefära och stekt ris
- Vegetariskt: Zandras indisk linsgryta
- Soppa: Pumpasoppa
Tisdag 2/12
- Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
- Fisk och skaldjursgryta
- Vegetariskt: Ugnsbakad brysselkål med ädelost och rostade solrosfrön
- Soppa: Linssoppa
Onsdag 3/12
- Dansk fläskstek med rödkål och äpplemos
- Fiskfärsbiffar med pepparrot
- Vegetariskt: Ugnsbakad risotto med paprika och soltorkade tomater
- Soppa: Purjolökssoppa
Torsdag 4/12
- Kycklingfärsbiffar med fetaost och citronyoghurt
- Panerad fisk med kall sås
- Vegetarisk: BBQ rostad blomkål och chiliaioli
- Soppa: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor
Fredag 5/12
- Vildsvinskarré med rödvinssås och stekt strimlad potatis/lök
- Fiskgratäng
- Vegetariskt: Tex Mex Sombreros med avokado och cheddarost
- Soppa: Jordärtskockssoppa
- Efterrätt: Budapestrulle
Måndag 8/12
- Julköttbullar med gräddsås och rödkål
- Smördegsflarn med ansjovis och citron, grönkål
- Vegetariskt: Vegansk Janssons frestelse
- Tomtegröt med kanel och socker
Tisdag 9/12
- Julmustglaserade revben med stekt potatis och rödkål
- Laxpaté med räksås
- Vegetariskt: Bakad rotselleri med senapstäcke
- Tomtegröt med kanel och socker
Onsdag 10/12
- Smashed potatis med cheddarost och prinskorv
- Janssons frestelse
- Vegetariskt: Stekta brysselkål med valnötter
- Tomtegröt med kanel och socker
Torsdag 11/12
- Sliders med julkryddade wallenbergare med rödkål
- Litet sillbord och ägghalvor
- Vegetariskt: Gravad morot med hovmästarsås
- Tomtegröt med kanel och socker
Fredag 12/12
- Honungs/senapsgriljerad julskinka med kryddig äppelkompott och blomkål/brysselkål
- Laxlåda
- Vegetariskt: Pinsa med grönkål
- Soppa: Halländsk Julsoppa med långkål
- Efterrätt: Ris á la Malta
Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.
- À la carte [251 kB, PDF]
- Buffé solsidan [146 kB, PDF]
- Grillbuffé [134 kB, PDF]
- Kvällens husman [69 kB, PDF]
- Medelhavsbuffé [165 kB, PDF]
- Smörgåsbord [120 kB, PDF]
- Snittar [123 kB, PDF]
- Solsidans taco [138 kB, PDF]
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?
Kontakta oss för mer information.
Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se
Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se
Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39
anders.brostrom@norrbotten.se