Restaurang Solsidan, Regionhuset

Betalsätt

Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.

Öppettider

Måndag- torsdag, 8.00-15.00
Fredag, 8.00- 14.00
Lunch serveras 11.00-13.30 

Priser

Dagens lunch: 125 kr
Betalning med laddat kundkort: 115 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 80 kr
Barn från 10 år: 115 kr

All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den norska laxen. Nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.

Måndag 6/10

  • Ugnsbakade kycklinglårfilé med parmesansky och rostade rotsaker
  • Stekt kummel med paprikasås
  • Vegetariskt: Polenta med stekt svamp
  • Soppa: Nikkaluoktasoppa

Tisdag 7/10

  • Solsidans schnitzel med kaprissmör, rödvinssås och rostad potatis
  • Bouillabaisse med saffransaioli
  • Vegetariskt: Vegetarisk bouillabaisse med saffransaioli
  • Soppa: Svampsoppa

Onsdag 8/10

  • Pannbiffar smaksatta med västerbottenost, lingongräddsås och potatispuré
  • Sej med kokos och limebladsås
  • Vegetariskt: Tikka masala
  • Soppa: Potatis och purjolökssoppa

Torsdag 9/10

  • Lasagne smaksatta med chevré
  • Panerad fisk med krabb och kräftskagen
  • Vegetarisk: Moussaka
  • Soppa: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor

Fredag 10/10

  • Chipotlemarinerad njurtapp med pepparsås och sötpotatis pommes
  • Ugnsbakad lax med ört och färskost
  • Vegetariskt: Friterad potatisgnocchi med svartrötter och basilikasås
  • Soppa: Ost och sellerisoppa
  • Efterrätt: Toscakaka

Måndag 13/10

  • Pyttipanna med ägg
  • Ugnsbakad sej med ärtpuré och bacon
  • Vegetariskt: Spagetti med wokad sparris
  • Soppa: Broccolisoppa

Tisdag 14/10

  • Ugnsbakad karré med paprikasås och kokt potatis
  • Panerad fisk och dillmajonnäs
  • Vegetariskt: Vegetarisk tacos
  • Soppa: Löksoppa

Onsdag 15/10

  • Palt och blodpalt
  • Krämig fiskgryta med räkor och dill
  • Vegetariskt: Halloumi- och kikärtsgryta
  • Soppa: Blomskålsoppa

Torsdag 16/10

  • Viltskav med svamp och potatismos
  • Fisklasagne
  • Vegetarisk: Stroganoff med ris
  • Soppa: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor

Fredag 17/10

  • Stekt fläskfilé med pepparsås och pommes
  • Fisktacos
  • Vegetariskt: Pinsa med burrata, pesto och solrosfrön
  • Soppa: Svampsoppa
  • Efterrätt: Budapestrulle

Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.

Vi skräddarsyr ditt arrangemang.

Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?

Kontakta oss för mer information.

Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se

Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se

Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39 
anders.brostrom@norrbotten.se