Restaurang Solsidan, Regionhuset
Betalsätt
Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.
Öppettider
Måndag- torsdag, 8.00-15.00
Fredag, 8.00- 14.00
Lunch serveras 11.00-13.30
Priser
Dagens lunch: 125 kr
Betalning med laddat kundkort: 115 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 80 kr
Barn från 10 år: 115 kr
All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den norska laxen. Nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.
Måndag 10/11
- Oxbringa med pepparrotssås och kokt potatis
- Pasta med räkor, chili och vitlök
- Vegetariskt: Currygrytas med kikärter
- Soppa: Blomkålssoppa
Tisdag 11/11
- Högrevsgryta med sidfläsk och svamp
- Stekt strömming och potatismos
- Vegetariskt: Morotsbiffar med kall sås
- Soppa: Broccolisoppa
Onsdag 12/11
- Örtmarinerade kycklinglår och rostad potatis
- Pocherad Alska pollock med citrondoftande spenatsås
- Vegetariskt: Chili sin carne
- Soppa: Majsoppa
Torsdag 13/11
- Stekta kotletter med pepparsås
- Fiskgratäng med pommes duchesse
- Vegetariskt: Vegetariska korvar med picklade grönskar och chilimajonnäs i bröd
- Soppa: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor
Fredag 14/11
- Kebab med olika såser och pommes
- Blåmusslor i vitvin och grädde
- Vegetariskt: Champinjoncrèpes
- Soppa: Tomatsoppa
- Efterrätt: Gott och blandat
Måndag 17/11
- Pyttipanna och ägg
- Panerad fisk med dillmajonnäs
- Vegetariskt: Spagetti med wokad sparris
- Soppa: Broccolisoppa
Tisdag 18/11
- Kycklingwok med ris
- Ugnsbakad sej med ett krispigt örttäcke
- Vegetariskt: Vegetarisk lasagne
- Soppa: Löksoppa
Onsdag 19/11
- Palt och blodpalt
- Krämig fiskgryta med räkor och dill
- Vegetariskt: Gryta med kikärtor och halloumi
- Soppa: Blomskålsoppa
Torsdag 20/11
- Viltskavs med svamp och potatismos
- Stekt kummel med gröna grönsaker
- Vegetarisk: Vegetarisk stroganoff med ris
- Soppa: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor
Fredag 21/11
- Bräserad beef shortribs med rödvinssås och potatispuré
- Ugnsbakad regnbåge med citron och dill
- Vegetariskt: Pinsa med pesto och solrosfrön
- Soppa: Svampsoppa
- Efterrätt: Crème brûlée
Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.
- À la carte [251 kB, PDF]
- Buffé solsidan [146 kB, PDF]
- Grillbuffé [134 kB, PDF]
- Kvällens husman [69 kB, PDF]
- Medelhavsbuffé [165 kB, PDF]
- Smörgåsbord [120 kB, PDF]
- Snittar [123 kB, PDF]
- Solsidans taco [138 kB, PDF]
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?
Kontakta oss för mer information.
Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se
Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se
Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39
anders.brostrom@norrbotten.se