Restaurang Solsidan, Regionhuset
Betalsätt
Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.
Öppettider
Måndag- torsdag, 8.00-15.00
Fredag, 8.00- 14.00
Lunch serveras 11.00-13.30
Priser
Dagens lunch: 125 kr
Betalning med laddat kundkort: 115 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 80 kr
Barn från 10 år: 115 kr
All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den norska laxen. Nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.
Måndag 6/10
- Ugnsbakade kycklinglårfilé med parmesansky och rostade rotsaker
- Stekt kummel med paprikasås
- Vegetariskt: Polenta med stekt svamp
- Soppa: Nikkaluoktasoppa
Tisdag 7/10
- Solsidans schnitzel med kaprissmör, rödvinssås och rostad potatis
- Bouillabaisse med saffransaioli
- Vegetariskt: Vegetarisk bouillabaisse med saffransaioli
- Soppa: Svampsoppa
Onsdag 8/10
- Pannbiffar smaksatta med västerbottenost, lingongräddsås och potatispuré
- Sej med kokos och limebladsås
- Vegetariskt: Tikka masala
- Soppa: Potatis och purjolökssoppa
Torsdag 9/10
- Lasagne smaksatta med chevré
- Panerad fisk med krabb och kräftskagen
- Vegetarisk: Moussaka
- Soppa: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor
Fredag 10/10
- Chipotlemarinerad njurtapp med pepparsås och sötpotatis pommes
- Ugnsbakad lax med ört och färskost
- Vegetariskt: Friterad potatisgnocchi med svartrötter och basilikasås
- Soppa: Ost och sellerisoppa
- Efterrätt: Toscakaka
Måndag 13/10
- Pyttipanna med ägg
- Ugnsbakad sej med ärtpuré och bacon
- Vegetariskt: Spagetti med wokad sparris
- Soppa: Broccolisoppa
Tisdag 14/10
- Ugnsbakad karré med paprikasås och kokt potatis
- Panerad fisk och dillmajonnäs
- Vegetariskt: Vegetarisk tacos
- Soppa: Löksoppa
Onsdag 15/10
- Palt och blodpalt
- Krämig fiskgryta med räkor och dill
- Vegetariskt: Halloumi- och kikärtsgryta
- Soppa: Blomskålsoppa
Torsdag 16/10
- Viltskav med svamp och potatismos
- Fisklasagne
- Vegetarisk: Stroganoff med ris
- Soppa: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor
Fredag 17/10
- Stekt fläskfilé med pepparsås och pommes
- Fisktacos
- Vegetariskt: Pinsa med burrata, pesto och solrosfrön
- Soppa: Svampsoppa
- Efterrätt: Budapestrulle
Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.
- À la carte [251 kB, PDF]
- Buffé solsidan [146 kB, PDF]
- Grillbuffé [134 kB, PDF]
- Kvällens husman [69 kB, PDF]
- Medelhavsbuffé [165 kB, PDF]
- Smörgåsbord [120 kB, PDF]
- Snittar [123 kB, PDF]
- Solsidans taco [138 kB, PDF]
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?
Kontakta oss för mer information.
Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se
Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se
Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39
anders.brostrom@norrbotten.se