Restaurang Solsidan, Regionhuset

Betalsätt

Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.

Öppettider

Måndag- torsdag, 8.00-15.00
Fredag, 8.00- 14.00
Lunch serveras 11.00-13.30

Priser

Dagens lunch: 125 kr
Betalning med laddat kundkort: 115 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 80 kr
Barn från 10 år: 115 kr

All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den norska laxen. Nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.

Måndag 12 maj

  • Jerk chicken med kokosris
  • Janssons frestelse
  • Vegetariskt: Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella
  • Soppa: Majssoppa

Tisdag 13 maj

  • Korvstroganoff
  • Fylld sprödbakad fisk med spenat, remouladsås och kokt potatis
  • Vegetariskt: Zucchiniplättar med vitlöksyoghurt
  • Soppa: Broccolisoppa

Onsdag 14 maj

  • Helstekt karré med gräddsås och kokt potatis
  • Fiskgratäng med dill och räkor
  • Vegetariskt: Rotfruktsgratäng med timjan och vitlök
  • Soppa: Linssoppa med tomat

Torsdag 15 maj 

  • Krämig nötskavsgryta med svamp, lök och mos
  • Tonfiskpasta
  • Vegetariskt: Vegetarisk gryta med böner och svamp
  • Soppa: Vitlökssoppa

Fredag 16 maj 

  • Nattbakad högrev med rödvinssky, vitlökssmör och potatisgratäng
  • Kolja sticks med stekt ris och chilimajonnäs
  • Vegetariskt: Tomatragu med böner, svamp på surdegsbröd
  • Soppa: Morotssoppa med chili
  • Efterrätt: Churros med chokladsås

Måndag 19maj 

  • Krämig pasta penne med tomat och skinka/bacon
  • Kokt kummel med svampsås och koktpotatis
  • Vegetariskt: Lök och ostpaj
  • Soppa: Cowboysoppa vegetarisk

Tisdag 20 maj

  • Blandfärsbiffarr med oliv, tomatsky och stekt potatis
  • Laxlasagne
  • Vegetariskt: Bakad potatis med kantareller, dragonkräm
  • Soppa: Vietnamesisk smaksatt rödcurrysoppa

Onsdag 21 maj

  • Mustig fläskgryta och kokt potatis
  • Fish and chips
  • Vegetariskt: Currygryta med bönor och ris
  • Soppa: Broccolisoppa

Torsdag 22 maj

  • Kycklingfärslimpa med bacon och skysås och kokt potatis
  • Fiskknyte med sparris, potatis och ört smör
  • Vegetariskt: Spaghetti med krämig pesto
  • Soppa: Potatissoppa

Fredag 23 maj

  • Tacos al pastor med tillbehör och rostad potatis
  • Ugnsbakade blåmusslor med fänkål, chili och saffran
  • Vegetariskt: Quesadillas med svarta böner, majs och ost
  • Soppa: Krämig sötpotatissoppa
  • Efterrätt: Mjukglasskaka

Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.

Vi skräddarsyr ditt arrangemang.

Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?

Kontakta oss för mer information.

Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se

Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se

Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39 
anders.brostrom@norrbotten.se