Restaurang Solsidan, Regionhuset
Betalsätt
Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.
Öppettider
Måndag- torsdag, 8.00-15.00
Fredag, 8.00- 14.00
Lunch serveras 11.00-13.30
Priser
Dagens lunch: 125 kr
Betalning med laddat kundkort: 115 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 80 kr
Barn från 10 år: 115 kr
All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den norska laxen. Nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.
Måndag 12 maj
- Jerk chicken med kokosris
- Janssons frestelse
- Vegetariskt: Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella
- Soppa: Majssoppa
Tisdag 13 maj
- Korvstroganoff
- Fylld sprödbakad fisk med spenat, remouladsås och kokt potatis
- Vegetariskt: Zucchiniplättar med vitlöksyoghurt
- Soppa: Broccolisoppa
Onsdag 14 maj
- Helstekt karré med gräddsås och kokt potatis
- Fiskgratäng med dill och räkor
- Vegetariskt: Rotfruktsgratäng med timjan och vitlök
- Soppa: Linssoppa med tomat
Torsdag 15 maj
- Krämig nötskavsgryta med svamp, lök och mos
- Tonfiskpasta
- Vegetariskt: Vegetarisk gryta med böner och svamp
- Soppa: Vitlökssoppa
Fredag 16 maj
- Nattbakad högrev med rödvinssky, vitlökssmör och potatisgratäng
- Kolja sticks med stekt ris och chilimajonnäs
- Vegetariskt: Tomatragu med böner, svamp på surdegsbröd
- Soppa: Morotssoppa med chili
- Efterrätt: Churros med chokladsås
Måndag 19maj
- Krämig pasta penne med tomat och skinka/bacon
- Kokt kummel med svampsås och koktpotatis
- Vegetariskt: Lök och ostpaj
- Soppa: Cowboysoppa vegetarisk
Tisdag 20 maj
- Blandfärsbiffarr med oliv, tomatsky och stekt potatis
- Laxlasagne
- Vegetariskt: Bakad potatis med kantareller, dragonkräm
- Soppa: Vietnamesisk smaksatt rödcurrysoppa
Onsdag 21 maj
- Mustig fläskgryta och kokt potatis
- Fish and chips
- Vegetariskt: Currygryta med bönor och ris
- Soppa: Broccolisoppa
Torsdag 22 maj
- Kycklingfärslimpa med bacon och skysås och kokt potatis
- Fiskknyte med sparris, potatis och ört smör
- Vegetariskt: Spaghetti med krämig pesto
- Soppa: Potatissoppa
Fredag 23 maj
- Tacos al pastor med tillbehör och rostad potatis
- Ugnsbakade blåmusslor med fänkål, chili och saffran
- Vegetariskt: Quesadillas med svarta böner, majs och ost
- Soppa: Krämig sötpotatissoppa
- Efterrätt: Mjukglasskaka
Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.
- À la carte [251 kB, PDF]
- Buffé solsidan [146 kB, PDF]
- Grillbuffé [134 kB, PDF]
- Kvällens husman [69 kB, PDF]
- Medelhavsbuffé [165 kB, PDF]
- Smörgåsbord [120 kB, PDF]
- Snittar [123 kB, PDF]
- Solsidans taco [138 kB, PDF]
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?
Kontakta oss för mer information.
Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se
Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se
Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39
anders.brostrom@norrbotten.se