Hälsocentral i Region Norrbotten

Örnäsets hälsocentral

Samverkan i sommar Vecka 25 - 32 så samverkar hälsocentralerna Örnäset, Hertsön och Stadsviken. Vi har gemensam läkarmottagning vid Stadsviken och tar emot patienter listade vid dessa hälsocentraler. Vi har drop in kl 8 - 11 och bokningsbara tider kl 13-17.

Hos oss finner du olika yrkeskategorier under samma tak. Vi har hög kompetens och lång erfarenhet av vård och kan därför ge dig ett professionellt omhändertagande och ett gott bemötande. Vi gör allt för att du ska få så god service som möjligt.

På denna hälsocentral finns tillgång till följande kompetenser (legitimerad personal):

 • Läkare
 • Sjuksköterska
 • Barnmorska
 • Biomedicinsk analytiker
 • Psykoterapeut
 • Kurator
 • Arbetsterapeut
 • Fysioterapeut

Vår fysioterapi finns på Stadsvikens hälsocentral. Tider kan du boka via 1177.se

På denna hälsocentral finns tillgång till följande specialistkompetens för läkare:
Allmänmedicin

Vi har även distriktssköterska, diabetessköterska, astmasköterska, avancerad klinisk sjuksköterska och barnsjuksköterska.

På denna hälsocentral finns tillgång till undersköterska.

Hälsocentralen har öppet måndag-fredag mellan klockan 8.00-17.00. Vid akuta sjukdomsfall vardagar efter kl 17.00 samt under helger ringer du telefonnummer 1177 för råd om vård och eventuellt vidare hänvisning.

Örnäsets hälsocentral är öppen måndag till fredag kl. 08.00 till 17.00.

För tidsbeställning ring mellan kl. 07.30 till 17.00 på telefon 0920-718 75. Följ instruktionerna så ringer vi upp dig.

Webbtidboken till laboratoriet är öppen. Webbtidboken till sköterskemottagningen är stängd.

Vår fysioterapi finns på Stadsvikens hälsocentral. Tider kan du boka via 1177, men kom ihåg att gå in på Stadvikens hälsocentral och boka därifrån.

 • Öppettider

  Måndag-Fredag 08:00-17:00
 • Telefontider

  Måndag-Fredag 07:30-17:00
 • Växeltelefonnummer

  0920-718 00
 • Telefonnummer

  0920-718 75

Hälsocentralen har öppet måndag - fredag mellan klockan 8.00 - 17.00. Vid akuta sjukdomsfall vardagar efter klockan 17.00 samt under helger ringer du telefonnummer 1177 för råd om vård och eventuellt vidare hänvisning.

Dina synpunkter är viktiga för att vi i hälso-, sjuk- och tandvården ska kunna förbättra vården och erbjuda en god kvalitet i ditt möte med oss.

Om du vill lämna synpunkter kan du beskriva vad som fungerat bra, sådant du är missnöjd med eller som du tycker behöver förbättras.

Det olika sätt som finns att lämna synpunkter på hittar du mer om på sidan Klagomål och synpunkter

Lämna in synpunkter via webbaserat formulär

Karin Lindmark

Hälsocentralschef
Växel:
0920-28 40 00

Driftsform: Region

Hos arbetsterapeuten kan du få hjälp med:

 • Praktisk ergonomisk rådgivning
 • Träning av alternativt sätt att utföra aktiviteter
 • Bedömning/rådgivning av aktivitetsnedsättning
 • Rådgivning och förskrivning av såväl enklare som tekniskt avancerade hjälpmedel
 • Utprovning och tillverkning av ortoser för händer
 • Handträning

Arbetsterapeuterna samverkar med andra vårdgivare samt med försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Patientavgiften är på 300 kronor och betalas vid besök samt vid utprovning av hjälpmedel. Avgiften ingår i högkostnadsskyddet.

Vid tillverkning/utprovning av handledsbandage tillkommer en avgift på 150-250 kr. Vissa tekniska hjälpmedel är belagda med en egenavgift, mer information om detta kan du få av den som förskriver hjälpmedlet.

Telefon: 0920-715 21
Telefontid 09:00-09:30.

Vi har ingen specifik astmasköterska i dagsläget. Vänd dig till våra mottagningssköterskor om du har frågor angående din astma eller om du önskar hjälp med rökavvänjning. Det finns många sätt att få hjälp för dig som vill sluta röka eller snusa.

Kontakta mottagningssköterska

Telefon: 0920-718 75
Måndag-fredag 07.45-17.00.
Följ instruktionerna så ringer vi upp dig.

På barnhälsovården(BHV) får du stöd och råd i frågor som rör ditt barn. Vi arbetar hälsoförebyggande med nyfödda barn upp till skolåldern individuellt och i föräldragrupper.

På BHV vaccinerar vi barnen, vi kontrollerar längd och vikt, gör syn- och hörselkontroller och samtalar med er föräldrar. Vissa dagar har vi även läkarmottagning på BHV.

Kontakta barnhälsovården

Telefon: 0920-718 75
Telefontid BVC: 07.30-9.30
Följ instruktionerna så ringer vi tillbaka till dig under vår telefontid. 

Vi som arbetar här heter Emy och Camilla.

Hos diabetessköterskan får du veta mer om din sjukdom, vad du ska äta och hur du ska motionera. Som diabetiker är det viktigt att vara rädd om sina fötter och sköterskan undersöker dina fötter och kontrollerar blodtrycket. Vid besöket tas även en del prover.

Diabetessköterskan lär dig hur du själv skall göra blodsockertester och delar ut blodsockerapparat och testmaterial. Du får lära dig injektionsteknik och sköterskan justerar dina insulindoser eller tablett-doser. diabetessköterskan har hela tiden ett nära samarbete med din doktor.

När du vill hämta diabeteshjälpmedel, vänd dig till receptionen så hjälper vi dig med det. 

Kontakta diabetessköterska

Marita
Diabetessköterska
Telefon: 0920-718 75

Vi arbetar både mot sjukhuset och hälsocentralerna i Luleå upptagningsområde. Dietisten ger individuell kostbehandling till både barn och vuxna.

Dietister arbetar på samtliga fem sjukhus och inom primärvården.

Dietister har en samlad kompetens om sambandet mellan mat, näring och hälsa. Vi ordinerar individuellt anpassad kostbehandling till barn och vuxna på sjukhusen och hälsocentralerna. 

Dietistmottagningen Sunderbyn

Vi har en gemensam verksamhet för Herstöns- Örnäsets- och Stadsvikens fysioterapi, lokaliserad på Stadsvikens hälsocentral. Vi utför bedömningar av besvär från rörelseapparaten och ger lämplig behandling eller rehabilitering. Vi erbjuder fysisk aktivitet på recept, artrosskola samt fysisk aktivitet vid lättare psykisk ohälsa.

Rollator

Regionens fysioterapeuter ansvarar för utprovning av utomhusrollatorer.
Vid behov av inomhusrollator kontaktar du Luleå Kommun.

Vid enheten arbetar

Anette Burström
Lina Iliakainen
Gustav Lövbrand
Filip Nilsson
Peter Rydström
Erik Stockhem

Boka tid

Telefontid

Telefonnummer 0920-28 48 00.
Du kan ringa in mellan kl 7.30 - 08.30 så ringer vi upp dig mellan kl 8.00-9.00 måndag-fredag.

Ljusbehandlingen för hela Luleå finns på Björkskatans hälsocentral. Vi tar emot dig med remiss från alla sjukvårdsenheter som behöver behandling för exempelvis psoriasis, eksem eller andra hudbesvär.

Öppettider

Måndag och onsdag 08.00-15.00. Fredag 08.00-14.30.

Telefon Ljusbehandling: 0920-715 90 eller 715 95.
Telefontid Ljusbehandling: Måndag och onsdag 08.00-15.00. Fredag 08.00-14.30.

Lunchstängt: 12.00-13.00.

Varje behandling kostar 300 kronor.

Behandlingen består av UVB-ljus, oljebad samt behandling med salva enligt läkarordination.

På ljusbehandlingen arbetar undersköterskorna.

Vänd dig till oss angående fakturafrågor, frågor angående remisser eller övriga administrativa frågor. Önskar du beställa kopior av din journal kontakta oss via 1177.se.

Våra e-tjänster (1177.se)

Kontakta medicinsk sekreterare

Inger
Tel: 0920-718 28
Telefontid: 8 - 16

Gunilla
Tel: 0920 - 718 73
Telefontid: 8 - 16

Ann-Marie
Tel: 0920 - 718 28
Telefontid: 8 - 16

Izabella
Tel: 0920-718 14
Telefontid: 9 - 13

Hit kommer ni som är blivande föräldrar. Vi har även föräldragrupper där det bland annat ingår förlossningsförberedelse. Vi erbjuder ett medicinskt, psykologiskt och socialt stöd under graviditeten.

Kontakta mödravården

Telefon: 0920-718 75
Telefontid: 8.00-11.30.
Följ instruktionerna så ringer vi tillbaka till dig under vår telefontid.

Vi som arbetar här är Ellinor, Anna och Elisabeth (Hertsö hälsocentral).

Alla besök är tidsbokade.

För att boka tid, ring telefon 0920-718 75 vardagar kl.7.30-17.00.
Följ instruktionerna så ringer vi tillbaka till dig.

Sjuksköterskor

Sjuksköterskan träffar du för exempelvis blodtryckskontroll, omläggning av sår, borttagning av stygn eller i samband med vaccinationer. De ger även ut mediciner. Till sjuksköterskan ringer du för att få rådgivning eller om du behöver annan hjälp som rör din hälsa.

Läkare

Läkare bokas via telefon 0920-718 75

Undersköterskor

Telefon: 0920-718 41

Du kan få rådgivning av oss barnmorskor angående preventivmedel, könssjukdomar och eventuell provtagning samt graviditetstest. Vi utför även cellprovtagning.

Alla som är över 20 år tillhör automatiskt hälsocentralen. Om du är under 20 år har du möjlighet att vända dig till Ungdomsmottagningen i Luleå centrum.

Till oss på laboratoriet kommer du på remiss, antingen i direkt samband med ditt besök på vårdcentralen eller inför ett kommande läkarbesök. Om provtagningen ska göras i direkt samband med ditt besök och doktorn eller sköterskan ber dig gå till laboratoriet, ska du sätta dig utanför laboratoriet och vänta på att bli uppropad. Vi vet att du väntar eftersom en elektronisk remiss har skickats över till oss.

Om provtagningen

Den som har ordinerat provet är också den som kommer att ge dig svaret på provet.

Att arbeta på laboratoriet är att vara lite av en blod-detektiv, och jobbet består av att ta en mängd olika prover. De flesta proverna sänds till laboratoriet på Sunderby sjukhus, men vi gör även en del så kallade patientnära analyser. Det är till exempel infektionsprover, halsprover och urinprov, allt för att du som patient ska få så snabb hjälp som möjligt. Vi utför också tester som EKG och belastningar. 

Om du tycker att det är obehagligt att ta prover eller om du är stickrädd – prata med oss på laboratoriet så hjälper vi dig.

Boka tid och kontakta laboratoriet

Telefon: 0920-718 75
Telefontid: 7.30-14.00.

Följ instruktionerna så ringer vi upp dig. Du kan även boka tid via 1177.se. Vi ser helst att du ringer oss för tidsbokning när det gäller barn.

Våra e-tjänster (1177.se)

Du kan träffa våra samtalsterapeuter för samtalsbehandling vid psykisk ohälsa eller annan livs -eller relationskris. Om du har sömnproblem kan du få dig tilldelat sömnstöd som du arbetar med hemma via nätet.

Vi erbjuder stöd och behandling via internet vid stress, smärta eller oro.

Besöket kostar 300 kr. Frikort gäller.

Kontakta samtalsterapeut

Ingela
Legitimerad psykoterapeut/KBT-behandling
Telefon: 0920-712 77

Helena
Legitimerad hälso-och sjukvårdskurator/ Socionom med grundläggande psykoterapiutbildning
Telefon: 0920-718 58

Om vi inte svarar, lämna ett meddelande i vår röstbrevlåda.

Vill du sluta röka? Kontakta våra mottagningssköterskor.

Telefon: 0920-718 75
Telefontid: måndag-fredag, 07.45 - 17.00.
Följ instruktionerna så ringer vi upp dig.

Vi utför enklare resevaccinationer till dig och din familj inför er resa. Ska du resa runt i många länder och leva under primitiva förhållanden, ta då kontakt med infektionsmottagningen vid Sunderby sjukhus. Recept görs via läkare. Du betalar kontant eller med kort.

Här kan du skriva ut ditt vaccinationsformulär. Fyll i det och ta med inför besöket.

Vaccinationsformulär - ifyllbart.pdf

Aktuella priser för vaccination

Di Te Booster 165 kr
Hepatit B barn  130 kr (riskgrupper gratis) 
Hepatit B vuxen  140 kr (riskgrupper gratis)
Fästing barn 175 kr (recept)
Fästing vuxen  200 kr (recept)
Gardasil Recept
Hepatit A barn 200 kr
Hepatit A vuxen 240 kr
Polio 150 kr
Hepatit A+B barn 265 kr
Hepatit A+B vuxen    360 kr

Till all vaccinering tillkommer en stickavgift på 300 kr per person.

Boka tid för vaccinering

Telefon 0920-718 75.
Måndag-fredag 8.00-17.00.

Följ instruktionerna så ringer vi upp dig.

Hos oss finner du olika yrkeskategorier under samma tak. Vi har hög kompetens och lång erfarenhet av vård och kan därför ge dig ett professionellt omhändertagande och ett gott bemötande. Vi gör allt för att du ska få så god service som möjligt.

På denna hälsocentral finns tillgång till följande kompetenser (legitimerad personal):

 • Läkare
 • Sjuksköterska
 • Barnmorska
 • Biomedicinsk analytiker
 • Psykoterapeut
 • Kurator
 • Arbetsterapeut
 • Fysioterapeut

Vår fysioterapi finns på Stadsvikens hälsocentral. Tider kan du boka via 1177.se

På denna hälsocentral finns tillgång till följande specialistkompetens för läkare:
Allmänmedicin

Vi har även distriktssköterska, diabetessköterska, astmasköterska, avancerad klinisk sjuksköterska och barnsjuksköterska.

På denna hälsocentral finns tillgång till undersköterska.

Hälsocentralen har öppet måndag-fredag mellan klockan 8.00-17.00. Vid akuta sjukdomsfall vardagar efter kl 17.00 samt under helger ringer du telefonnummer 1177 för råd om vård och eventuellt vidare hänvisning.

Välj oss

Dina synpunkter är viktiga för att vi i hälso-, sjuk- och tandvården ska kunna förbättra vården och erbjuda en god kvalitet i ditt möte med oss.

Om du vill lämna synpunkter kan du beskriva vad som fungerat bra, sådant du är missnöjd med eller som du tycker behöver förbättras.

Det olika sätt som finns att lämna synpunkter på hittar du mer om på sidan Klagomål och synpunkter

Lämna in synpunkter via webbaserat formulär

Du kan hitta alla lediga tjänster under lediga jobb. Hittar du ingen tjänst är du välkommen att skicka in en spontanansökan.

Lediga jobb - spontanansökan