Restaurang Hotell Vistet

I hotellets restaurang serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika.

Dagens lunch serveras 11.30–13.00 på vardagar och 12.00–13.00 på helgdagar.

Dagens middag serveras 17.00–18.30.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Till samtliga måltider serveras smör, bröd, salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe.

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen. Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.

Måndag 22/12

Lunch

  • Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa samt rostad potatis
  • Tortellinigratäng med tomat, ricotta och spenat

Middag

  • Kebab med orientdressing, grönsallad, pitabröd och klyftpotatis
  • Raggmunkar med lingonsylt

Tisdag 23/12

Lunch

  • Pankopanerad torsk med klassisk dillmajonnäs, citron och kokt potatis
  • Grekisk färslåda med het feta- och paprikaröra samt rostad potatis
  • Het böngryta med gräddfil och ris

Middag

  • Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis
  • Het vitkålssoppa

Onsdag 24/12 Julafton

Lunch

  • Julskinka, rödbetssallad, sill, gravad lax, hovmästarsås, vörtbröd
  • köttbullar, prinskorv och kokt potatis
  • Sojabullar, prinskorv av soja

Middag

  • Risgrynsgröt, julskinka, vörtbröd, senap

Torsdag 25/12 Juldagen

Lunch

  • Janssons frestelse med kokta ägg
  • Vegetarisk schnitzel med bearnaisesås och rostad potatis

Middag

  • Ugnsrostad kycklinglårfilé med mustsås och rostad potatis
  • Grönsaksjansson med kokta ägg

Fredag 26/12 Annandag Jul

Lunch

  • Köttgryta med rödvin, svartvinbärsgelé och kokt potatis
  • Sojabullar med senapssås och kokt potatis

Middag

  • Julkorv med senapssås och kokt potatis
  • Quorngryta med rödvin, svartvinbärsgelé och kokt potatis

Lördag 27/12

Lunch

  • Stekt falukorv med persiljestuvad potatis
  • Grekisk paj med vitlöksdressing

Middag

  • Spagetti Bolognese
  • Vårrullar med het salsa och ris

Söndag 28/12

Lunch

  • Pasta med kyckling, paprika och champinjoner
  • Sojafärssås med penne

Middag

  • Korv Stroganoff med ris
  • Grönsaksburritos med gräddfil

Till samtliga måltider serveras smör, bröd, salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar

Måndag 29/12

Lunch

  • Grekisk färsbiff med feta- och olivcrème samt rostad potatis
  • Palak paneer med grillost samt ris

Middag

  • Krämig kycklinggryta med ajvar samt ris
  • Grekisk bulgurpytt med honung- och fetaostcrème

Tisdag 30/12 

Lunch

  • Apelsindoftande fiskgratäng med basilikapotatismos
  • Grönsaksburgare med morotstzatziki och rostad potatis

Middag

  • Cajunkryddad kyckling med bearnaisesås och rostad potatis
  • Böngryta med curry och ris

Onsdag 31/12 - Nyårsafton

Lunch

  • Boeuf Bourguignon samt rostad potatis
  • Grönkålspaj med cheddar och pumpafrö samt pärontzatziki

Middag

  • Fläskfilé med grönpepparsås och potatisgratäng
  • Vegetarisk schnitzel med grönpepparsås och potatisgratäng

Torsdag 1/1 - Nyårsdagen

Lunch

  • Hummerfisk samt kokt potatis
  • Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaosdressing och kokt potatis

Middag

  • Oxjärpe med kantarellsås och rostad potatis
  • Quorn i kokoscurry med ris

Fredag 2/1

Lunch

  • Fylld frukostkorv med potatismos
  • Mustig vegetarisk cajungryta med ris

Middag

  • Sprödbakad fisk med spenat och färskost, basilikaaioli samt rostad potatis
  • Falafel med het salsa och ris

Lördag 3/1

Lunch

  • Köttfärssås med spagetti
  • Champinjoncrêpes med västerbottensost

Middag

  • Laxfrestelse
  • Quorngratäng med broccoli och kokt potatis

Söndag 4/1

Lunch

  • Ost- och skinksås med pasta
  • Kålpudding med sojafärs, gräddsås och kokt potatis

Middag

  • Köttbullar med gräddsås och kokt potatis
  • Röd currygryta med kikärter samt ris

Med reservation för ändringar.

Måndag 5/1

Lunch

  • Korv stroganoff med ris
  • Couscouspytt med kall örtsås

Middag

  • Mangochutney- och chiliglaserade kycklingklubbor med lime- och korianderyoghurt samt ris
  • Asiatiska bönbollar med lime- och korianderyoghurt samt ris

Tisdag 6/1 – Trettondedag jul

Lunch

  • Nötgryta med bacon och kantareller samt rostad potatis
  • Spenatlasagne med keso

Middag

  • Ugnsstekt lax med citronsås och kokt potatis
  • Morots- och norrloumibiffar med krämig ostdressing samt rostad potatis

Onsdag 7/1

Lunch

  • Panerad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
  • Grönsaksgratäng med smultäcke

Middag

  • Chorizo med äppel- och chiliyoghurt samt rostad potatis
  • Pepparotsgryta med quorn och kokt potatis

Torsdag 8/1

Lunch

  • Kålpudding med gräddsås samt kokt potatis
  • Pastagratäng med ostsås, broccoli och soltorkade tomater

Middag

  • Rostad kycklinglårfilé med dragonsås och ris
  • Grekiska grönsaker med fetaost samt tzatziki

Fredag 9/1

Lunch

  • Schnitzel med tonkatsusås, krämig kålsallad och ris
  • Linsbolognese med spagetti

Middag

  • Grekisk färsbiff med tzatziki samt potatisgratäng med feta och soltorkad tomat
  • Het pannoumiostroganoff samt ris

Lördag 10/1

Lunch

  • Gulaschgryta med gräddfil och kokt potatis
  • Tomatpaj med ost och persilja samt provensalsk gräddfilsdressing

Middag

  • Fisksufflé med skirat smör och kokt potatis
  • Majsfritters med krämig ostdressing samt rostad potatis

Söndag 11/1

Lunch

  • Kycklinggryta med mango samt ris
  • Sojafärslåda med keso, gräddsås och kokt potatis

Middag

  • Fläskgryta med lingon och kokt potatis
  • Karibisk grönsaksbiff med örtkryddad sås och kokt potatis

Med reservation för ändringar.

Frukost

Måndag-fredag kl.07.15-09.30
Lördag-söndag kl.08.00-09.30

Lunch

Måndag-fredag kl.11.30-13.00
Lördag-söndag kl.12.00-13.00

Middag

Måndag-söndag kl.17.00-18.30

Kvällsfika

Måndag-söndag kl.19.30-20.30

För kontakt med restaurangen, ring oss.
Telefon: 0920-23 90 06