Restaurang Hotell Vistet
I hotellets restaurang serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika.
Dagens lunch serveras 11.30–13.00 på vardagar och 12.00–13.00 på helgdagar.
Dagens middag serveras 17.00–18.30.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Till samtliga måltider serveras smör, bröd, salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe.
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen. Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.
Måndag 22/12
Lunch
- Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa samt rostad potatis
- Tortellinigratäng med tomat, ricotta och spenat
Middag
- Kebab med orientdressing, grönsallad, pitabröd och klyftpotatis
- Raggmunkar med lingonsylt
Tisdag 23/12
Lunch
- Pankopanerad torsk med klassisk dillmajonnäs, citron och kokt potatis
- Grekisk färslåda med het feta- och paprikaröra samt rostad potatis
- Het böngryta med gräddfil och ris
Middag
- Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis
- Het vitkålssoppa
Onsdag 24/12 Julafton
Lunch
- Julskinka, rödbetssallad, sill, gravad lax, hovmästarsås, vörtbröd
- köttbullar, prinskorv och kokt potatis
- Sojabullar, prinskorv av soja
Middag
- Risgrynsgröt, julskinka, vörtbröd, senap
Torsdag 25/12 Juldagen
Lunch
- Janssons frestelse med kokta ägg
- Vegetarisk schnitzel med bearnaisesås och rostad potatis
Middag
- Ugnsrostad kycklinglårfilé med mustsås och rostad potatis
- Grönsaksjansson med kokta ägg
Fredag 26/12 Annandag Jul
Lunch
- Köttgryta med rödvin, svartvinbärsgelé och kokt potatis
- Sojabullar med senapssås och kokt potatis
Middag
- Julkorv med senapssås och kokt potatis
- Quorngryta med rödvin, svartvinbärsgelé och kokt potatis
Lördag 27/12
Lunch
- Stekt falukorv med persiljestuvad potatis
- Grekisk paj med vitlöksdressing
Middag
- Spagetti Bolognese
- Vårrullar med het salsa och ris
Söndag 28/12
Lunch
- Pasta med kyckling, paprika och champinjoner
- Sojafärssås med penne
Middag
- Korv Stroganoff med ris
- Grönsaksburritos med gräddfil
Till samtliga måltider serveras smör, bröd, salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar
Måndag 29/12
Lunch
- Grekisk färsbiff med feta- och olivcrème samt rostad potatis
- Palak paneer med grillost samt ris
Middag
- Krämig kycklinggryta med ajvar samt ris
- Grekisk bulgurpytt med honung- och fetaostcrème
Tisdag 30/12
Lunch
- Apelsindoftande fiskgratäng med basilikapotatismos
- Grönsaksburgare med morotstzatziki och rostad potatis
Middag
- Cajunkryddad kyckling med bearnaisesås och rostad potatis
- Böngryta med curry och ris
Onsdag 31/12 - Nyårsafton
Lunch
- Boeuf Bourguignon samt rostad potatis
- Grönkålspaj med cheddar och pumpafrö samt pärontzatziki
Middag
- Fläskfilé med grönpepparsås och potatisgratäng
- Vegetarisk schnitzel med grönpepparsås och potatisgratäng
Torsdag 1/1 - Nyårsdagen
Lunch
- Hummerfisk samt kokt potatis
- Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaosdressing och kokt potatis
Middag
- Oxjärpe med kantarellsås och rostad potatis
- Quorn i kokoscurry med ris
Fredag 2/1
Lunch
- Fylld frukostkorv med potatismos
- Mustig vegetarisk cajungryta med ris
Middag
- Sprödbakad fisk med spenat och färskost, basilikaaioli samt rostad potatis
- Falafel med het salsa och ris
Lördag 3/1
Lunch
- Köttfärssås med spagetti
- Champinjoncrêpes med västerbottensost
Middag
- Laxfrestelse
- Quorngratäng med broccoli och kokt potatis
Söndag 4/1
Lunch
- Ost- och skinksås med pasta
- Kålpudding med sojafärs, gräddsås och kokt potatis
Middag
- Köttbullar med gräddsås och kokt potatis
- Röd currygryta med kikärter samt ris
Med reservation för ändringar.
Måndag 5/1
Lunch
- Korv stroganoff med ris
- Couscouspytt med kall örtsås
Middag
- Mangochutney- och chiliglaserade kycklingklubbor med lime- och korianderyoghurt samt ris
- Asiatiska bönbollar med lime- och korianderyoghurt samt ris
Tisdag 6/1 – Trettondedag jul
Lunch
- Nötgryta med bacon och kantareller samt rostad potatis
- Spenatlasagne med keso
Middag
- Ugnsstekt lax med citronsås och kokt potatis
- Morots- och norrloumibiffar med krämig ostdressing samt rostad potatis
Onsdag 7/1
Lunch
- Panerad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
- Grönsaksgratäng med smultäcke
Middag
- Chorizo med äppel- och chiliyoghurt samt rostad potatis
- Pepparotsgryta med quorn och kokt potatis
Torsdag 8/1
Lunch
- Kålpudding med gräddsås samt kokt potatis
- Pastagratäng med ostsås, broccoli och soltorkade tomater
Middag
- Rostad kycklinglårfilé med dragonsås och ris
- Grekiska grönsaker med fetaost samt tzatziki
Fredag 9/1
Lunch
- Schnitzel med tonkatsusås, krämig kålsallad och ris
- Linsbolognese med spagetti
Middag
- Grekisk färsbiff med tzatziki samt potatisgratäng med feta och soltorkad tomat
- Het pannoumiostroganoff samt ris
Lördag 10/1
Lunch
- Gulaschgryta med gräddfil och kokt potatis
- Tomatpaj med ost och persilja samt provensalsk gräddfilsdressing
Middag
- Fisksufflé med skirat smör och kokt potatis
- Majsfritters med krämig ostdressing samt rostad potatis
Söndag 11/1
Lunch
- Kycklinggryta med mango samt ris
- Sojafärslåda med keso, gräddsås och kokt potatis
Middag
- Fläskgryta med lingon och kokt potatis
- Karibisk grönsaksbiff med örtkryddad sås och kokt potatis
Med reservation för ändringar.
Frukost
Måndag-fredag kl.07.15-09.30
Lördag-söndag kl.08.00-09.30
Lunch
Måndag-fredag kl.11.30-13.00
Lördag-söndag kl.12.00-13.00
Middag
Måndag-söndag kl.17.00-18.30
Kvällsfika
Måndag-söndag kl.19.30-20.30
För kontakt med restaurangen, ring oss.
Telefon: 0920-23 90 06