Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar:10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet

Grillen stängd vecka 39
På grund av reparation & underhåll av utrustning kommer grillen tyvärr hålla stängt vecka 39, 22 – 30 september.

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 27/10

  • Lunchsoppa: Morot med solroskärnor
  • Majsbiffar med lime- och korianderyoghurt
  • Marinerad kyckling med lagrad ost- och timjansås samt rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med gräddfilssås, citron, färsk dill samt kokt potatis

Tisdag 28/10

  • Lunchsoppa: Ärt
  • Quornburritos med gräddfil
  • Husets färsbiff med ajvar, krämig paprikasås samt rostad potatis
  • Fisksufflé med skirat smör, citron samt kokt potatis

Onsdag 29/10

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Pasta med soltorkade tomater och oliver
  • Laxfrestelse med skirat smör
  • Biff stroganoff med kokt potatis

Torsdag 30/10

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Grönsaksjansson
  • Skinkstek med äppelgräddsås, pressgurka, svartvinbärsgelé och kokt potatis
  • Tandoorigryta med kyckling, mango- och myntasallad samt ris

Fredag 31/10 

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Vegetarisk tacopaj samt gräddfilsdressing med vitlök
  • Cornflakespanerad kyckling med två dipsåser samt pommes frites
  • Köttgryta med äpple och enbär, svartvinbärsgelé samt kokt potatis
  • Dessert: Blåbärskaka med kardemummayoghurt

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 3/11

  • Lunchsoppa: Lins
  • Champinjoncrêpes med västerbottenost
  • Spansk färsbiff med romescosås samt rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med remouladsås, citron, färsk dill samt kokt potatis

Tisdag 4/11

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Majsfritters med citron- & gurkyoghurt
  • Chili- & koriandermarinerad kyckling med asiatisk mayo samt ris
  • Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé samt kokt potatis

Onsdag 5/11

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Broccolipaj med ädelost samt örtdressing
  • Krämig laxgryta med räkor samt kokt potatis & färsk dill
  • Chili con carne med ris

Torsdag 6/11

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost & persilja samt fetaostdressing
  • Fiskpudding med skirat smör, citron & kokt potatis
  • Pasta Alfredo med krispig kyckling samt riven hårdost & färsk persilja

Fredag 7/11

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Quorn med hoisinsås
  • Hoisinfläsk med bao buns, picklad rödlök, hot mayo, ris & färsk koriander
  • Lasagne samt riven hårdost
  • DESSERT – Kladdkakemuffins med vispad grädde

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Måndag 10/11

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Tortellinigratäng med ricotta och spenat
  • Spansk räkgryta med ris
  • Rosépepparmarinerad kyckling med basilikaaioli och rostad potatis

Tisdag 11/11

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Het böngryta med gräddfil och ris
  • Kreolsk gryta med chorizo samt ris
  • Färskost- och spenatfylld sprödbakad fisk med tartarsås, citron och kokt potatis

Onsdag 12/11 

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Pizza med kronärtskocka, tomat, champinjoner och feta
  • Fläsk med röd currysås, färsk koriander samt ris
  • Kycklinggratäng med broccoli samt rostad potatis

Torsdag 13/11

  • Lunchsoppa: Ängamat
  • Lins- och potatisfrestelse med grillost och ajvar
  • Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill och kokt potatis
  • Köttbullar med brunsås, potatismos och lingonchutney

Fredag 14/11– Ostkakakans dag

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Grekisk paj med vitlöksdressing
  • Fiskgratäng med soltorkad tomat och kokt potatis
  • Glaserad fläskkarré med bearnaisesås & rostad potatis
  • Dessert: Husets ostkaka med sylt och vispad grädde

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Lördag 15/11

Lunch

  • Husets pytt i panna med inlagda rödbetor
  • Grönsakssås med curry och kokos samt ris

Middag

  • Köttfärssås med spaghetti
  • Vårrullar med het salsa och ris

Söndag 16/11

Lunch

  • Pasta med kyckling, paprika och champinjoner
  • Gratinerade grönsaksburritos med gräddfil

Middag

  • Korv Stroganoff med ris
  • Grönsaksjansson

Till samtliga måltider serveras smör, Källans ekologiska bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr

Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.