Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri måndag-torsdag
Restaurangen är öppen kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-16.00
Grillen är öppen 10.30-15.45
Helgfri fredag
Restaurangen är öppen kl. 7.00–15.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-15.00
Grillen är öppen 10.30-14.45
Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 17/11
- Lunchsoppa: Morot
- Grillad paprikasås med solrosfrön samt pasta
- Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt och kokt potatis
- Pasta Carbonara med riven hårdost och färsk persilja
Tisdag 18/11 – Raggmunkens dag
- Lunchsoppa: Blomkål
- Grönsaksburgare med morotstzatziki
- Apelsinfisk med basilikapotatismos
- Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt
Onsdag 19/11
- Lunchsoppa: Tomat
- Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
- Senaps- och honungsmarinerad kyckling med örtkryddad sås och rostad potatis
- Grön currygryta med lax och grönsaker samt ris
Torsdag 20/11
- Lunchsoppa: Grön ärt
- Kokoscurry med quorn samt ris
- Husets färsbiff (nöt/soja) med pepparsås och rostad potatis
- Sprödbakad fisk med tomat och mozzarella, basilikaaioli, citron och rostad potatis
Fredag 21/11
- Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
- Mustig cajungryta
- Viltskavskebab med aioli, pitabröd och rostad potatis
- Fylld frukostkorv med potatismos
- Dessert: Äppelsmulpaj med vaniljråkräm
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 24/11
- Lunchsoppa: Tomat
- Rotfruktscurry med kall myntasås och ris
- Koreansk kycklinggryta samt ris
- Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal och citron samt ris och färsk dill
Tisdag 25/11
- Lunchsoppa: Blomkål
- Spenatlasagne med keso
- Balsamicobakad kyckling med färsk persilja och rostad potatis
- Bratwurst med snabbsyrad surkål, tysk curryketchup och potatismos
Onsdag 26/11
- Lunchsoppa: Svamp
- Grönsaksgratäng med smultäcke
- Sprödbakad fisk med remouladsås, citron, färsk dill och kokt potatis
- Köttgryta med bacon och kantareller, svartvinbärsgelé samt rostad potatis
Torsdag 27/11
- Lunchsoppa: Linser
- Pastagratäng med ost, broccoli och soltorkad tomat
- Stekt kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja och rostade rotsaker
- Pasta Salsiccia Classico med riven hårdost
Fredag 28/11 – Tema Spanien
- Lunchsoppa: Gazpacho (kall)
- Vegetariska albondigas i tomatsås
- Spanska albondigas (köttbullar) i tomatsås samt ris
- Chorizo med Brava-aioli och rostad potatis
- Tomat- och olivsallad
- DESSERT – Baskisk ostkaka med blåbärskompott
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Måndag 1/12
- Lunchsoppa: Morot
- Chili sin carne med ris
- Pannbiff med gräddsås, stekt lök, lingonsylt och kokt potatis
- Marinerad kyckling med ost- och timjansås, färsk persilja samt ris
Tisdag 2/12
- Lunchsoppa: Broccoli
- Krämig quorngryta med ris
- Fisk i kokoscurry med ris
- Fläskschnitzel med kryddsmör, citron, färsk persilja samt rostad potatis
Onsdag 3/12
- Lunchsoppa: Blomkål
- Indisk gryta med quorn och ingefära samt ris
- Sprödbakad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
- Strimlad biff med kantareller och basilika samt ris
Torsdag 4/12
- Lunchsoppa: Tomat
- Lasagne med linser och keso
- Kycklingshawarma med vitlöksdressing, pitabröd, grönsallad samt ris
- Köttfärssås med rödvin samt spagetti
Fredag 5/12
- Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
- Pizza med kronärtskocka, paprika, lök och oliver
- Tacogratäng med limepicklad rödlök, nachos samt ris
- Kyckling i rosmarinsås med svartvinbärsgelé och rostade rotsaker
- Dessert: Citron posset
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Lördag 6/12
Lunch
- Het kycklingpasta
- Makaronilåda med rotsaker
Middag
- Skinkgratäng
- Grönsaksgratäng med cayenne och kokt potatis
Söndag 7/12
Lunch
- Ostfylld köttfärslåda med gräddsås och kokt potatis
- Grönsaksburgare med potatis- och fänkålsgratäng
Middag
- Fransk fläskgryta med senap och kokt potatis
- Quorn- och broccoligratäng med ris
Till samtliga måltider serveras smör, Källans ekologiska bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr
Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.