Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar:10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 15/9

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Karibisk grönsaksbiff med tomatsås
  • Sprödbakad fisk med kall skagensås, citron samt färsk dill och kokt potatis
  • Krämig chorizopasta med färsk persilja

Tisdag 16/9

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Gratinerade quornburritos med curry samt gräddfil
  • Marinerad kyckling samt curryremoulad med äpple och rostad potatis
  • Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill och kokt potatis

Onsdag 17/9

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Lasagne med linser och keso
  • Biff stroganoff med ris samt färsk persilja
  • Medelhavsgratinerad fisk med citron och kokt potatis

Torsdag 18/9

  • Lunchsoppa: Morot
  • Vårrullar med sötsur sås och ris
  • Marry me chicken och ris
  • Skinkstek med äppelgräddsås, pressgurka, svartvinbärsgelé och rostad potatis

Fredag 19/9 – Koreanskt tema 

  • Lunchsoppa: Nudelsoppa
  • Hoisinvego
  • Hoisinfläsk med bao buns, picklad rödlök, srirachamayo, färsk koriander och ris
  • Kycklingbulgogi med snabb kimchisallad samt ris
  • Dessert: Mangomousse med exotisk fruktsallad 

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 22/9

  • Lunchsoppa: Indisk lins
  • Champinjoncrêpes med västerbottensost
  • Sprödbakad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
  • Chilikyckling med grillad paprikaröra och rostad potatis

Tisdag 23/9

  • Lunchsoppa: Grön ärt
  • Majsfritters med citron- och gurkyoghurt
  • Grekisk färsbiff med fetaostdressing samt rostad potatis
  • Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé, färsk persilja samt kokt potatis

Onsdag 24/9

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Broccolipaj med ädelost samt provencalsk gräddfilsdressing
  • Chorizo med husets rökiga sesam- och mangoketchup samt potatismos
  • Chili con carne med ris

Torsdag 25/9

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
  • Fiskpudding med skirat smör, citron, färsk dill samt kokt potatis
  • Buldak fire chicken med ris och färsk koriander

Fredag 26/9 

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Vegoburgare
  • Sprödbakad kycklingburgare med hamburgerbröd, karamelliserad rödlök, chipotledressing samt pommes frites
  • Lasagne med riven hårdost
  • DESSERT – Äpplekaka med vispad grädde

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Måndag 29/9

  • Lunchsoppa: Morot med rostade solrosfrön
  • Tortellinigratäng med tomat, ricotta och spenat
  • Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa samt rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med klassisk dillmajonnäs, citron och kokt potatis

Tisdag 30/9

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Het vitkålssoppa
  • Grekisk färslåda med het feta- och paprikaröra samt rostad potatis
  • Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis

Onsdag 1/10 – Vegetariska världsdagen

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Pizza med kronärtskocka, tomat och champinjoner
  • Nordafrikansk tomatgryta med grillost, krämig kikärtdressing samt ris
  • Kycklinggratäng med broccoli samt rostad potatis

Torsdag 2/10

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Husets linsbiffar med vitost samt örtdressing
  • Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron och kokt potatis
  • Bratwurst med gurkmajonnäs och potatismos

Fredag 3/10

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Grekisk paj med vitlöksdressing
  • Röd currymarinerad kyckling med nuoc-chamsås och nudelwok
  • Fiskgratäng med soltorkad tomat och kokt potatis
  • Dessert: Ananaspaj med vispad grädde

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Lördag 4/10

Lunch

  • Stekt falukorv med persiljestuvad potatis
  • Grönsaksburritos med gräddfil

Middag

  • Spagetti bolognese
  • Vårrullar med het salsa och ris

Söndag 5/10

Lunch

  • Pasta med kyckling, paprika och champinjoner
  • Grönsaksjansson

Middag

  • Korv stroganoff med ris
  • Sojafärssås med penne

Till samtliga måltider serveras smör, Källans ekologiska bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr

Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.