Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 19/5

  • Lunchsoppa: Lins
  • Champinjoncrêpes med västerbottenost
  • Spansk färsbiff med oliv- och fetaostcrème samt rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med remouladsås, citron, färsk dill samt kokt potatis

Tisdag 20/5

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Majsfritters med citron- och gurkyoghurt
  • Chili- och koriandermarinerad kyckling med asiatisk mayo, limepicklad rödlök samt ris
  • Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé samt kokt potatis

Onsdag 21/5 

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Broccolipaj med ädelost samt örtdressing
  • Krämig laxgryta med räkor samt kokt potatis och färsk dill
  • Chili con carne med ris

Torsdag 22/5

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
  • Fiskpudding med skirat smör, citron och kokt potatis
  • Kycklingschnitzel med kryddsmör och rostad potatis

Fredag 23/5 – Norrländskt fredagsmys

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Morots och Norrloumibiffar samt pepparrotsröra med lingon
  • Varmrökt laxlåda med dill och västerbottenost samt citron
  • Gräddig gryta med älg och lingon samt rostad potatis
  • Dessert – Blåbärstrifle med smulade drömmar

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 26/5

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Tortellinigratäng med ricotta och spenat
  • Spansk räkgryta med ris
  • Rosépepparmarinerad kyckling med basilikaaioli, färsk persilja och rostad potatis

Tisdag 27/5

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Het böngryta med gräddfil och ris
  • Kreolsk gryta med ris
  • Färskost- och spenatfylld sprödbakad fisk med tartarsås, citron och kokt potatis

Onsdag 28/5

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Pizza med kronärtskocka, tomat, champinjoner och feta
  • Fläsk med röd currysås, färsk koriander samt ris
  • Kycklinggratäng med broccoli samt rostad potatis

Torsdagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Torsdag 29/5 – Kristi himmelsfärds dag

Lunch

  • Fisksufflé med skirat smör, kokt potatis, färsk dill och citron
  • Krämig Quorngryta med kokt potatis

Middag

  • Boeuf Bourguignon med kokt potatis
  • Grekiska grönsaker med fetaost och tzatziki

Fredag 30/5 

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Grekisk paj med vitlöksdressing
  • Fiskgratäng med soltorkad tomat och kokt potatis
  • Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo samt rostad potatis
  • DESSERT 

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 2/6

  • Lunchsoppa: Morot 
  • Grillad paprikasås med solrosfrön samt pasta
  • Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt och kokt potatis
  • Marry me chicken pasta, riven hårdost och färsk persilja

Tisdag 3/6

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Grönsaksburgare med morotstzatziki
  • Apelsinfisk med basilikapotatismos och citron
  • Husets färsbiff med pepparsås och rostad potatis

Onsdag 4/6

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
  • Marinerad kycklinglårfilé med bearnaise och rostade rotfrukter
  • Isterband med persiljestuvade morötter, inlagda rödbetor och kokt potatis

Torsdag 5/6

  • Lunchsoppa: Grön ärt
  • Kokoscurry med quorn samt ris
  • Orientalisk köttgryta med rostad potatis, färsk persilja och yoghurt
  • Sprödbakad fisk med klassisk dillmajonnäs, citron och rostad potatis

Fredags-, lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr

Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.