Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 2/6
- Lunchsoppa: Morot
- Grillad paprikasås med solrosfrön samt pasta
- Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt och kokt potatis
- Marry me chicken pasta, riven hårdost och färsk persilja
Tisdag 3/6
- Lunchsoppa: Blomkål
- Grönsaksburgare med morotstzatziki
- Apelsinfisk med basilikapotatismos och citron
- Husets färsbiff med pepparsås och rostad potatis
Onsdag 4/6
- Lunchsoppa: Tomat
- Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
- Marinerad kycklinglårfilé med bearnaise och rostade rotfrukter
- Isterband med persiljestuvade morötter, inlagda rödbetor och kokt potatis
Torsdag 5/6
- Lunchsoppa: Grön ärt
- Kokoscurry med quorn samt ris
- Orientalisk köttgryta med rostad potatis, färsk persilja och yoghurt
- Sprödbakad fisk med klassisk dillmajonnäs, citron och rostad potatis
Fredags-, lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 9/6
- Lunchsoppa: Tomat
- Asiatiska bönbollar i röd currysås samt ris
- Kebab med pitabröd, orientdressing, sallad samt pommes frites
- Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal och citron samt ris och färsk dill
Tisdag 10/6
- Lunchsoppa: Blomkål
- Spenatlasagne med keso
- Balsamicobakad kyckling med färsk persilja och rostad potatis
- Fetaostgratinerad chorizo med potatismos
Onsdag 11/6
- Lunchsoppa: Svamp
- Grönsaksgratäng med smultäcke
- Pankopanerad torsk med remouladsås, citron, färsk dill och kokt potatis
- Pasta Salsiccia Classico med riven hårdost
Torsdag 12/6
- Lunchsoppa: Linser
- Pastagratäng med ost, broccoli och soltorkad tomat
- Stekt kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja och rostade rotsaker
- Krämig ostfisk med picklad fänkål, citron samt kokt potatis
Fredag 13/6 – Grekiskt tema
- Lunchsoppa: Jordärtskockssoppa med feta och krutonger
- Vegetarisk moussaka
- Stifado (kryddig grekisk köttgryta) med rostad potatis
- Grekisk kyckling med tomat och aubergine, het fetadipp med honung samt potatisgratäng med soltorkad tomat
- Grekisk sallad
- Dessert – Cheesecakekräm med feta, honung, persika och mandel
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 16/6
- Lunchsoppa: Morot
- Nordafrikansk tomatgryta med grillost samt krämig kikärtsdressing
- Pannbiff med gräddsås, stekt lök, lingonsylt och kokt potatis
- Marinerad kyckling med ost- och timjansås, färsk persilja samt ris
Tisdag 17/6
- Lunchsoppa: Broccoli
- Krämig quorngryta med ris
- Fisk i kokoscurry samt ris
- Fläskschnitzel med kryddsmör, citron, färsk persilja samt rostad potatis
Onsdag 18/5
- Lunchsoppa: Blomkål
- Falafel med het salsa
- Sprödbakad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
- Strimlad biff med kantareller och basilika samt ris
Torsdag 18/5
- Lunchsoppa: Tomat
- Grekisk paj samt gräddfilsdressing med vitlök
- Chili- och koriandermarinerad kyckling med husets mangoraja samt ris
- Köttfärssås med rödvin samt spaghetti
Fredags-, lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr
Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.