Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri måndag-torsdag
Restaurangen är öppen kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-16.00
Grillen är öppen 10.30-15.45

Helgfri fredag
Restaurangen är öppen kl. 7.00–15.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-15.00
Grillen är öppen 10.30-14.45

Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 17/11

  • Lunchsoppa: Morot 
  • Grillad paprikasås med solrosfrön samt pasta
  • Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt och kokt potatis
  • Pasta Carbonara med riven hårdost och färsk persilja

Tisdag 18/11 – Raggmunkens dag

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Grönsaksburgare med morotstzatziki
  • Apelsinfisk med basilikapotatismos
  • Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt

Onsdag 19/11

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
  • Senaps- och honungsmarinerad kyckling med örtkryddad sås och rostad potatis
  • Grön currygryta med lax och grönsaker samt ris

Torsdag 20/11

  • Lunchsoppa: Grön ärt
  • Kokoscurry med quorn samt ris
  • Husets färsbiff (nöt/soja) med pepparsås och rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med tomat och mozzarella, basilikaaioli, citron och rostad potatis

Fredag 21/11 

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Mustig cajungryta
  • Viltskavskebab med aioli, pitabröd och rostad potatis
  • Fylld frukostkorv med potatismos
  • Dessert: Äppelsmulpaj med vaniljråkräm

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 24/11

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Rotfruktscurry med kall myntasås och ris
  • Koreansk kycklinggryta samt ris
  • Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal och citron samt ris och färsk dill

Tisdag 25/11

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Spenatlasagne med keso
  • Balsamicobakad kyckling med färsk persilja och rostad potatis
  • Bratwurst med snabbsyrad surkål, tysk curryketchup och potatismos

Onsdag 26/11

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Grönsaksgratäng med smultäcke
  • Sprödbakad fisk med remouladsås, citron, färsk dill och kokt potatis
  • Köttgryta med bacon och kantareller, svartvinbärsgelé samt rostad potatis

Torsdag 27/11

  • Lunchsoppa: Linser
  • Pastagratäng med ost, broccoli och soltorkad tomat
  • Stekt kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja och rostade rotsaker
  • Pasta Salsiccia Classico med riven hårdost

Fredag 28/11 – Tema Spanien

  • Lunchsoppa: Gazpacho (kall)
  • Vegetariska albondigas i tomatsås
  • Spanska albondigas (köttbullar) i tomatsås samt ris
  • Chorizo med Brava-aioli och rostad potatis
  • Tomat- och olivsallad
  • DESSERT – Baskisk ostkaka med blåbärskompott

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Måndag 1/12

  • Lunchsoppa: Morot
  • Chili sin carne med ris
  • Pannbiff med gräddsås, stekt lök, lingonsylt och kokt potatis
  • Marinerad kyckling med ost- och timjansås, färsk persilja samt ris

Tisdag 2/12

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Krämig quorngryta med ris
  • Fisk i kokoscurry med ris
  • Fläskschnitzel med kryddsmör, citron, färsk persilja samt rostad potatis

Onsdag 3/12 

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Indisk gryta med quorn och ingefära samt ris
  • Sprödbakad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
  • Strimlad biff med kantareller och basilika samt ris

Torsdag 4/12

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Lasagne med linser och keso
  • Kycklingshawarma med vitlöksdressing, pitabröd, grönsallad samt ris
  • Köttfärssås med rödvin samt spagetti

Fredag 5/12

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Pizza med kronärtskocka, paprika, lök och oliver
  • Tacogratäng med limepicklad rödlök, nachos samt ris
  • Kyckling i rosmarinsås med svartvinbärsgelé och rostade rotsaker
  • Dessert: Citron posset

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Lördag 6/12

Lunch

  • Het kycklingpasta
  • Makaronilåda med rotsaker

Middag

  • Skinkgratäng
  • Grönsaksgratäng med cayenne och kokt potatis

Söndag 7/12

Lunch

  • Ostfylld köttfärslåda med gräddsås och kokt potatis
  • Grönsaksburgare med potatis- och fänkålsgratäng

Middag

  • Fransk fläskgryta med senap och kokt potatis
  • Quorn- och broccoligratäng med ris

Till samtliga måltider serveras smör, Källans ekologiska bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr

Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.