Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar:10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 15/9
- Lunchsoppa: Blomkål
- Karibisk grönsaksbiff med tomatsås
- Sprödbakad fisk med kall skagensås, citron samt färsk dill och kokt potatis
- Krämig chorizopasta med färsk persilja
Tisdag 16/9
- Lunchsoppa: Tomat
- Gratinerade quornburritos med curry samt gräddfil
- Marinerad kyckling samt curryremoulad med äpple och rostad potatis
- Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill och kokt potatis
Onsdag 17/9
- Lunchsoppa: Broccoli
- Lasagne med linser och keso
- Biff stroganoff med ris samt färsk persilja
- Medelhavsgratinerad fisk med citron och kokt potatis
Torsdag 18/9
- Lunchsoppa: Morot
- Vårrullar med sötsur sås och ris
- Marry me chicken och ris
- Skinkstek med äppelgräddsås, pressgurka, svartvinbärsgelé och rostad potatis
Fredag 19/9 – Koreanskt tema
- Lunchsoppa: Nudelsoppa
- Hoisinvego
- Hoisinfläsk med bao buns, picklad rödlök, srirachamayo, färsk koriander och ris
- Kycklingbulgogi med snabb kimchisallad samt ris
- Dessert: Mangomousse med exotisk fruktsallad
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 22/9
- Lunchsoppa: Indisk lins
- Champinjoncrêpes med västerbottensost
- Sprödbakad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
- Chilikyckling med grillad paprikaröra och rostad potatis
Tisdag 23/9
- Lunchsoppa: Grön ärt
- Majsfritters med citron- och gurkyoghurt
- Grekisk färsbiff med fetaostdressing samt rostad potatis
- Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé, färsk persilja samt kokt potatis
Onsdag 24/9
- Lunchsoppa: Tomat
- Broccolipaj med ädelost samt provencalsk gräddfilsdressing
- Chorizo med husets rökiga sesam- och mangoketchup samt potatismos
- Chili con carne med ris
Torsdag 25/9
- Lunchsoppa: Blomkål
- Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
- Fiskpudding med skirat smör, citron, färsk dill samt kokt potatis
- Buldak fire chicken med ris och färsk koriander
Fredag 26/9
- Lunchsoppa: Svamp
- Vegoburgare
- Sprödbakad kycklingburgare med hamburgerbröd, karamelliserad rödlök, chipotledressing samt pommes frites
- Lasagne med riven hårdost
- DESSERT – Äpplekaka med vispad grädde
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Måndag 29/9
- Lunchsoppa: Morot med rostade solrosfrön
- Tortellinigratäng med tomat, ricotta och spenat
- Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa samt rostad potatis
- Sprödbakad fisk med klassisk dillmajonnäs, citron och kokt potatis
Tisdag 30/9
- Lunchsoppa: Broccoli
- Het vitkålssoppa
- Grekisk färslåda med het feta- och paprikaröra samt rostad potatis
- Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis
Onsdag 1/10 – Vegetariska världsdagen
- Lunchsoppa: Svamp
- Pizza med kronärtskocka, tomat och champinjoner
- Nordafrikansk tomatgryta med grillost, krämig kikärtdressing samt ris
- Kycklinggratäng med broccoli samt rostad potatis
Torsdag 2/10
- Lunchsoppa: Tomat
- Husets linsbiffar med vitost samt örtdressing
- Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron och kokt potatis
- Bratwurst med gurkmajonnäs och potatismos
Fredag 3/10
- Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
- Grekisk paj med vitlöksdressing
- Röd currymarinerad kyckling med nuoc-chamsås och nudelwok
- Fiskgratäng med soltorkad tomat och kokt potatis
- Dessert: Ananaspaj med vispad grädde
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Lördag 4/10
Lunch
- Stekt falukorv med persiljestuvad potatis
- Grönsaksburritos med gräddfil
Middag
- Spagetti bolognese
- Vårrullar med het salsa och ris
Söndag 5/10
Lunch
- Pasta med kyckling, paprika och champinjoner
- Grönsaksjansson
Middag
- Korv stroganoff med ris
- Sojafärssås med penne
Till samtliga måltider serveras smör, Källans ekologiska bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr
Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.