Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar:10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet

Grillen stängd vecka 39
På grund av reparation & underhåll av utrustning kommer grillen tyvärr hålla stängt vecka 39, 22 – 30 september.

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 6/10

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Palak paneer med grillost
  • Spansk färsbiff med feta- och olivcrème samt rostad potatis
  • Krämig kycklinggryta med ajvar samt ris

Tisdag 7/10

  • Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
  • Grönsaksburgare med morotstzatziki och ris
  • Raggmunkar med stekt fläsk samt lingonsylt
  • Cajunkryddad kyckling med bearnaisesås och rostad potatis

Onsdag 8/10

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing och rostad potatis
  • Pannbiff med lingongräddsås, pressgurka, färsk persilja och kokt potatis
  • Lasagne med rökt lax, spenat och soltorkad tomat samt riven hårdost

Torsdag 9/10

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Broccolimedaljong med bönsalsa och ris
  • Sprödbakad fisk med tomat och mozzarella, basilikaaioli, citron samt kokt potatis
  • Isterband med persiljestuvade morötter samt kokt potatis

Fredag 10/10 

  • Lunchsoppa: Grön ärt
  • Vegetarisk Texas chili med ärtguacamole, nachos och ris
  • Fylld frukostkorv med potatismos
  • Kycklingfajitas med chimichurri, tortillabröd, nachos, yoghurt och ris
  • Dessert: Äppelsmulpaj med vaniljråkräm

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 13/10

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Het pannoumioststroganoff
  • Korv stroganoff med rostad potatis
  • Mangochutney- och chiliglaserade kycklingklubbor med lime- och korianderyoghurt samt ris

Tisdag 14/10

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Spenatlasagne med keso
  • Köttgryta med bacon och kantareller, svartvinbärsgelé samt kokt potatis
  • Fransk fisk med örtig pankotopping, dillmayo, picklad fänkål och potatismos

Onsdag 15/10

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Grönsaksgratäng med smultäcke
  • Panerad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
  • Chorizo med äppel- och chiliyoghurt samt rostad potatis

Torsdag 16/10

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Morots- och norrloumibiffar, pepparrotsröra med lingon
  • Kålpudding med gräddsås samt kokt potatis och lingonsylt
  • Rostad kycklinglårfilé med dragonsås samt rostad potatis med parmesan och panko

Fredag 17/10 

  • Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
  • Gnocchi med krämig tomatsås
  • Schnitzel med tonkatsusås, krämig kålsallad och ris
  • Grekisk färsbiff med tzatziki samt potatisgratäng med feta och soltorkad tomat
  • DESSERT – Kaka med havresmul samt vispad grädde

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Måndag 20/10

  • Lunchsoppa: Morot 
  • Vårrullar med sweet chilisås
  • Sprödbakad fiskburgare med hamburgerbröd, fänkålsslaw med äpple och dill, citron och pommes frites
  • Kycklingcurry med ris

Tisdag 21/10

  • Lunchsoppa: Grön ärt
  • Grönsaksbiff med tzatziki
  • Gyros med pitabröd, tzatziki, grönsallad och ris
  • Ugnsstekt lax med citronsås, dillpicklad gurka och kokt potatis

Onsdag 22/10 

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Indisk gryta med quorn och ingefära samt ris
  • Strimlad biff med kantareller och basilika samt ris
  • Marinerad kyckling med chilibearnaise och rostade rotsaker

Torsdag 23/10

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Lasagne med linser och keso
  • Tomat- och basilikagratinerad sej med kokt potatis
  • Köttbullar med gräddsås, pressgurka, lingonsylt och kokt potatis

Fredag 24/10

  • Lunchsoppa: Majs
  • Vegetarisk tacogratäng
  • Carnitas med ananassalsa och vitlöksdressing
  • Tacokyckling med lime- och korianderpicklad rödlök samt chili cheese-majsdipp
  • Tortillabröd, nachos, grönsallad och ris
  • Dessert: Churros

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Lördag 25/10

Lunch

  • Kalops med inlagda rödbetor och kokt potatis
  • Grönsaksgratäng med cayenne samt kokt potatis

Middag

  • Laxpasta
  • Pizza med kronärtskocka

Söndag 26/10

Lunch

  • Ostfylld färslimpa med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
  • Quorngratäng med broccoli och kokt potatis

Middag

  • Fransk fläskgryta med senap och kokt potatis
  • Grönsaksburgare med potatis- och fänkålsgratäng

Till samtliga måltider serveras smör, Källans ekologiska bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr

Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.