Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus.
Restaurangens mat
Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
Priser
Ordinarie pris
Dagens lunch: 110 kr
Kaffe/te + smörgås: 40 kr (20 kr vardera)
Personalpris
Dagens lunch: 100 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Kaffe/te + smörgås: 30 kr (15 kr vardera)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 75kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 8.00 - 17.00
Dagens rätt serveras till kl. 17.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-16.45.
Helger och röda dagar: Stängt
Maten
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 20/3
- Lunchsoppa: Morot med rostade solrosfrön
- Tortellinigratäng med tomat, ricotta & spenat
- Barbecuekyckling med Alabama white sauce, majskolvar & klyftpotatis
- Ostfylld köttfärslimpa med gräddsås, lingonsylt & kokt potatis
Tisdag 21/3
- Lunchsoppa: Broccoli
- Het vitkålssoppa
- Fiskburgare med dillmajo, citron, picklad fänkål, hamburgerbröd och klyftpotatis
- Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis
Onsdag 22/3
- Lunchsoppa: Svamp
- Pizza med kronärtskocka, tomat & champinjoner
- Rabarberkyckling med ris
- Laxpasta med citron & basilika samt färsk dill
Torsdag 23/3
- Lunchsoppa: Tomat
- Grekiska grönsaker med fetaost samt tzatziki
- Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron & kokt potatis
- Viltskav med potatismos & lingonchutney
Fredag 24/3
- Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
- Grekisk paj med vitlöksdressing
- Fiskgratäng med soltorkad tomat & kokt potatis
- Husets chili med picklad rödlök, ris, gräddfil & nachos
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 27/3
- Lunchsoppa: Broccoli
- Karibisk grönsaksbiff med morotstzatziki & kokt potatis
- Grekisk färsbiff med gremolatayoghurt & rostad potatis
- Sprödbakad spätta med feta & spenat, remouladsås, citron samt kokt potatis
Tisdag 28/3
- Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
- Böngryta med curry & ris
- Apelsinfisk med basilikapotatismos
- Kycklingkebab med röd & vit sås, pitabröd samt ris
Onsdag 29/3
- Lunchsoppa: Blomkål
- Zucchinibiffar med ost & persilja samt citroncrème
- Kycklingdrumsticks med sötsur chilibearnaise & klyftpotatis
- Pannbiff med lingongräddsås & potatismos
Torsdag 30/3
- Lunchsoppa: Svamp
- Kokoscurry med quorn & ris
- Lasagne med rökt lax, spenat & soltorkad tomat
- Turkisk köttgryta med ris
Fredag 31/3
- Lunchsoppa: Grön ärt
- Falafel med tomatsås
- Glaserad fläskkarré med gochujangmajonnäs & klyftpotatis
- Pasta Bolognese med riven hårdost & färsk basilika
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 3/4
- Lunchsoppa: Blomkål
- Grönsaksbiff med het salsa
- Pannbiff med stekt lök, gräddsås, lingonsylt & kokt potatis
- Bratwurst med gurkmajonnäs, rostad lök & klyftpotatis
Tisdag 4/4
- Lunchsoppa: Tomat
- Spenatlasagne med keso
- Köttgryta med bacon & kantareller samt kokt potatis
- Grekisk pytt i panna med kyckling & fetaost samt citron- & gurkyoghurt
Onsdag 5/4
- Lunchsoppa: Broccoli
- Linsbolognese med spaghetti & riven hårdost
- Sprödbakad torsk med remouladsås, citron & kokt potatis
- Krämig chorizopasta med färsk persilja
Torsdag 6/4
- Lunchsoppa: Morot
- Husets kikärtsbiffar med morotsraita
- Kålpudding med gräddsås, lingonsylt & kokt potatis
- Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal & citron samt ris
Fredags-, lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se