Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 7/10

  • Lunchsoppa; morot
  • Nordafrikansk tomatgryta med grillost samt krämig kikärtsdressing
  • Pannbiff med gräddsås, stekt lök, lingonsylt och kokt potatis
  • Marinerad kyckling med ost- och timjansås, färsk persilja samt ris

Tisdag 8/10

  • Lunchsoppa; broccoli
  • Raggmunkar med lingonsylt
  • Fisk i kokoscurry samt ris
  • Fläskschnitzel med café de parissås, citron, färsk persilja samt klyftpotatis

Onsdag 9/10

  • Lunchsoppa; blomkål
  • Indisk gryta med quorn & ingefära
  • Szechuankyckling samt ris
  • Strimlad biff med kantareller och basilika samt rostad potatis

Torsdag 10/10

  • Lunchsoppa; tomat
  • Lasagne med linser och keso
  • Chorizo med husets rökiga sesam- och mangoketchup samt potatismos
  • Köttfärssås med rödvin, riven hårdost samt spagetti och färsk basilika

Fredag 11/10

  • Lunchsoppa; majs
  • Vegetarisk tacogratäng
  • Fish taco med vitlöksdressing och mangosalsa
  • Tacofärs med picklad rödlök och varm chili cheese-majsdipp
  • Tortillabröd, nachos, ris, chunky salsa ochfärsk koriander
  • Dessert - Piña Coladapannacotta

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 14/10

  • Lunchsoppa; Blomkål
  • Karibisk grönsaksbiff med tomatsås
  • Sprödbakad fisk med kall skagensås, citron, färsk dill samt kokt potatis
  • Krämig chorizopasta med färsk persilja

Tisdag 15/10

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Gratinerade quornburritos med curry samt gräddfil
  • Marinerad kyckling samt curryremoulad med äpple och rostad potatis
  • Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill och kokt potatis

Onsdag 16/10

  • Lunchsoppa; Broccoli
  • Grönsaksjansson med vitost
  • Biff stroganoff med ris samt färsk persilja
  • Medelhavsgratinerad fisk med citron och kokt potatis

Torsdag 17/10

  • Lunchsoppa; Morot
  • Vårrullar med sötsur sås och ris
  • Kyckling Paneng med asiatisk gurksallad och ris
  • Skinkstek med äppelgräddsås, pressgurka, svartvinbärsgelé och rostad potatis

Fredag 18/10 

  • Lunchsoppa; Grön ärt
  • Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella
  • Rimmad oxbringa med rotmos och pepparrotssås
  • Kycklinglasagne med mozzarella samt riven hårdost
  • Dessert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 21/10

  • Lunchsoppa; Indisk lins
  • Champinjoncrêpes med västerbottensost
  • Fish `n chips med remouladsås, citron och färsk dill
  • Chilikyckling med grillad paprikaröra och rostad potatis

Tisdag 22/10        

  • Lunchsoppa; Grön ärt
  • Majsfritters med citron- och gurkyoghurt
  • Spansk färsbiff med mojo rojo samt rostad potatis
  • Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé, färsk persilja samt kokt potatis

Onsdag 23/10

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Vegoburgare
  • Sprödbakad kycklingburgare med hamburgerbröd, chipotledressing, karamelliserad rödlök samt klyftpotatis
  • Chili con carne med ris

Torsdag 24/10

  • Lunchsoppa; Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost och persilja, fetaostdressing samt kokt potatis
  • Fiskpudding med skirat smör, citron, färsk dill samt kokt potatis
  • Buldak fire chicken samt snabbsyrad morot med lime, koriander och ris

Fredag 25/10 

  • Lunchsoppa; Svamp
  • Grillostpytt samt senapscrème med äpple
  • Basilika- och mozzarellagratinerad fläskfilé med varm sås och klyftpotatis
  • Lasagne med riven hårdost och färsk basilika
  • Desert - Citron posset

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 115 kr

Personalpris
Dagens lunch: 105 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.