Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 8.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt
Nya öppettider från och med 4/3
Från och med måndag 4/3 kommer restaurang Källan att ändra sina öppettider till 7.00-16.00.
Från 7.00-10.00 kommer det att finnas frukosterbjudande från 49kr. Vi erbjuder nyheter som smoothie, yoghurt med granola, overnight oats och ingefärashots. Välkommen på frukost hos oss!
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 22/4
- Lunchsoppa: Morot
- Chili sin carne med ris
- Pannbiff med gräddsås, stekt lök, kokt potatis & lingonsylt
- Marinerad kyckling med ost- & timjansås samt ris & färsk persilja
Tisdag 23/4
- Lunchsoppa: Broccoli
- Krämig quorngryta med ris
- Sprödbakad fisk med tomat & mozzarella, basilikaaioli samt kokt potatis
- Rimmad oxbringa med rotmos & pepparrotssås
Onsdag 24/4
- Lunchsoppa: Blomkål
- Indisk gryta med quorn & ingefära samt ris
- Ugnsbakad fisk med het limemarinad, vitlöksaioli, citron samt ris & färsk koriander
- Strimlad biff med kantareller & basilika samt rostad potatis
Torsdag 25/4
- Lunchsoppa: Tomat
- Lasagne med linser & keso
- Chorizo med husets rökiga sesam- & mangoketchup samt potatismos
- Köttfärssås med rödvin, riven hårdost samt spagetti & färsk basilika
Fredag 26/4 - Taco Friday
- Lunchsoppa: Mexikansk majssoppa
- Vegetarisk tacogratäng
- Fish taco med hot mayo & picklad rödlök
- Kycklingtaco med ananassalsa & vitlökssås
- Tortillabröd, nachos, chunky salsa, riven ost, ris, grönsallad & färsk koriander
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 29/4
- Lunchsoppa: Blomkål
- Karibisk grönsaksbiff med tomatsås
- Sprödbakad fisk med kall skagensås, citron, färsk dill samt kokt potatis
- Krämig chorizopasta med färsk persilja
Tisdag 30/4
- Lunchsoppa: Tomat
- Gratinerade quornburritos med curry samt gräddfil
- Cornflakespanerad kyckling, kall sås med lagrad ost- & vitlök samt rostad potatis
- Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill & kokt potatis
Onsdag 1/5
Maten serveras på Hotell Vistet. Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Torsdag 2/5
- Lunchsoppa: Morot
- Grönsaksjansson
- Kyckling Paneng med asiatisk gurksallad & ris
- Skinkstek med äppelgräddsås, pressgurka, svartvinbärsgelé & rostad potatis
Fredag 3/5
- Lunchsoppa: Grön ärt
- Vegoburgare
- Sprödbakade kycklingburgare med bröd, chipotledressing, karamelliserad rödlök samt klyftpotatis
- Bratwurst med stuvad vitkål, husets cidervinägersenap samt kokt potatis
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 6/5
- Lunchsoppa: Indisk lins
- Champinjoncrêpes med västerbottensost
- Fish’n chips med remouladsås, färsk dill och citron
- Chilikyckling med grillad paprikaröra och rostad potatis
Tisdag 7/5
- Lunchsoppa: Grön ärt
- Majsfritters med citron- och gurkyoghurt
- Spansk färsbiff med mojo rojo samt rostad potatis
- Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé samt kokt potatis
Onsdag 8/5
- Lunchsoppa: Tomat
- Broccolipaj med ädelost, provensalsk gräddfilsdressing
- Kryddrubbad fläskytterfilé med bearnaisesås, färsk persilja och rostad potatis
- Köttbullar med gräddsås, lingonsylt och potatismos
Torsdag 9/5 - (Kristi himmelsfärds dag) maten serveras på Hotell Vistet
Fredag 10/5
- Lunchsoppa: Svamp
- Svamppasta med tryffel
- Buldak fire chicken med ris och färsk koriander
- Lasagne med riven hårdost och färsk basilika
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 110 kr
Kaffe/te + smörgås: 40 kr (20 kr vardera)
Personalpris
Dagens lunch: 100 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Kaffe/te + smörgås: 30 kr (15 kr vardera)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 75kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.