Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Avvikande öppettider

Det kommer att vara avvikande öppettider under vecka 25-32, enligt nedanstående:
Helgfri vardag: kl. 8.00–15.00
Dagens rätt serveras till kl. 15.00
Grillen: Stängd
Helger och röda dagar: Stängt


Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt

Nya öppettider från och med 4 mars

Från och med måndag 4 mars kommer restaurang Källan att ändra sina öppettider till 7.00-16.00.

Från 7.00-10.00 kommer det att finnas frukosterbjudande från 49kr. Vi erbjuder nyheter som smoothie, yoghurt med granola, overnight oats och ingefärashots. Välkommen på frukost hos oss!

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 8/7

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Grönsaksbiff med het tomatsås & ris
  • Kebab med pitabröd, orientdressing, feferoni samt ris
  • Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal & citron samt ris

Tisdag 9/7

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Spenatlasagne med keso
  • Kycklinggratäng med soltorkad tomat & lagrad ost samt pasta
  • Köttgryta med bacon & kantareller, svartvinbärsgelé samt kokt potatis

Onsdag 10/7

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Grönsaksgratäng med smultäcke
  • Rågpanerad strömming med skirat smör, citron, färsk dill samt potatismos
  • Pasta Salsiccia Classico med riven hårdost & färsk basilika

Torsdag 11/7

  • Lunchsoppa: Linser
  • Pastagratäng med ost, broccoli & soltorkad tomat
  • Stekt kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja & rostad potatis
  • Kålpudding med gräddsås, lingonsylt samt kokt potatis

Fredag 12/7

  • Lunchsoppa: Morot
  • Majsfritters med krämig ostdressing
  • Husets chili med picklad rödlök, nachos, gräddfil & ris
  • Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill & kokt potatis
  • Dessert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 15/7

  • Lunchsoppa: Morot
  • Chili sin carne med ris
  • Pannbiff med gräddsås, stekt lök, rostad potatis & lingonsylt
  • Senaps- & honungsmarinerad kyckling med gremolatayoghurt, färsk persilja samt rostad potatis

Tisdag 16/7

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Raggmunkar med lingonsylt
  • Fisk i kokoscurry samt ris
  • Fläskschnitzel med kryddsmör, citron, färsk persilja & rostad potatis

Onsdag 17/7

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Indisk gryta med quorn & ingefära samt ris
  • Sprödbakad fisk med remouladsås, citron, färsk dill samt kokt potatis
  • Strimlad biff med kantareller & basilika samt ris

Torsdag 18/7

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Lasagne med linser & keso
  • Chorizo med husets rökiga sesam- & mangoketchup samt potatismos
  • Köttfärssås med rödvin, riven hårdost samt spagetti & färsk basilika

Fredag 19/7

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Bakad potatis samt curryröra med quorn
  • Het kycklingpasta
  • Bakad potatis med skagenröra, citron & färsk dill
  • Desssert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 22/7

  • Lunchsoppa; Blomkål
  • Karibisk grönsaksbiff med tomatsås
  • Sprödbakad fisk med kall skagensås, citron, färsk dill samt kokt potatis
  • Krämig chorizopasta med färsk persilja

Tisdag 23/7

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Gratinerade quornburritos med curry samt gräddfil
  • Marinerad kyckling med curryremoulad & rostad potatis
  • Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill & kokt potatis

Onsdag 24/7

  • Lunchsoppa; Broccoli
  • Lasagne med linser & keso
  • Biff stroganoff med ris samt färsk persilja
  • Laxfrestelse med dillpicklad rödlök

Torsdag 25/7

  • Lunchsoppa; Morot
  • Vårrullar med sötsur sås & ris
  • Kyckling Paneng med asiatisk gurksallad & ris
  • Skinkstek med äppelgräddsås, pressgurka, svartvinbärsgelé & rostad potatis

Fredag 26/7

  • Lunchsoppa; Grön ärt
  • Currygryta med quorn samt ris
  • Bratwurst med gurkmajonnäs & rostad potatis
  • Kycklinglasagne med mozzarella samt riven hårdost
  • Desert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 29/7

  • Lunchsoppa; Indisk lins
  • Champinjoncrêpes med västerbottensost
  • Sprödbakad fisk med remouladsås, färsk dill, citron & kokt potatis
  • Chilikyckling med grillad paprikaröra & rostad potatis

Tisdag 30/7

  • Lunchsoppa; Grön ärt
  • Majsfritters med citron- & gurkyoghurt
  • Spansk färsbiff med mojo rojo samt rostad potatis
  • Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé samt kokt potatis

Onsdag 31/7

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Broccolipaj med ädelost, provensalsk gräddfilsdressing
  • Ugnsbakad fisk med het limemarinad, vitlöksaioli, färsk koriander samt ris
  • Köttbullar med gräddsås, lingonsylt & potatismos

Torsdag 1/8

  • Lunchsoppa; Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost & persilja, fetaostdressing samt kokt potatis
  • Fiskpudding med skirat smör, citron, färsk dill samt kokt potatis
  • Buldak fire chicken med ris & färsk koriander

Fredag 2/8

  • Lunchsoppa; Svamp
  • Vegoburgare
  • Sprödbakade kycklingburgare med hamburgerbröd, chipotledressing, karamelliserad rödlök samt rostad potatis
  • Lasagne med riven hårdost & färsk basilika
  • Desert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 5/8

  • Lunchsoppa; morot med rostade solrosfrön
  • Tortellinigratäng med tomat, ricotta & spenat
  • Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa & rostad potatis
  • Ostfylld köttfärslåda med gräddsås, lingonsylt & kokt potatis

Tisdag 6/8

  • Lunchsoppa; broccoli
  • Majsbiffar med jalapeño- & koriandermajonnäs, citron, rostad lök & rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med jalapeño- & korandermajonnäs, citron, rostad lök & rostad potatis
  • Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis

Onsdag 7/8

  • Lunchsoppa; svamp
  • Pizza med kronärtskocka, tomat & champinjoner
  • Kyckling Szechuan med ris
  • Laxpasta med citron & basilika, citron samt färsk dill

Torsdag 8/8

  • Lunchsoppa; tomat
  • Krämig quorngryta
  • Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron & kokt potatis
  • Viltskav med potatismos & lingonchutney

Fredag 9/8

  • Lunchsoppa; thailändsk grönsakssoppa
  • Grekisk paj med vitlöksdressing
  • Grekisk färsbiff med het feta- & paprikaröra samt rostad potatis
  • Fiskgratäng med soltorkad tomat & kokt potatis
  • Desert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 110 kr
Kaffe/te + smörgås: 40 kr (20 kr vardera)

Personalpris
Dagens lunch: 100 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Kaffe/te + smörgås: 30 kr (15 kr vardera)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 75kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.