Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt

Information gällande tisdag 3/12, onsdag 4/12 & torsdag 5/12

Restaurangen är öppen från kl 8:00 till kl 15:00.
Julbuffén erbjuds endast till förbokade gäster som mat på plats eller take-away.
Julbuffén kan ej beställas som catering.
Grillen är stängd, men det finns färdigmat, sallader, smörgåsar och fika till försäljning.
Vill du äta dagens rätt dessa dagar, går det bra att besöka restaurang Vistet.

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 9/12

  • Lunchsoppa; Svamp
  • Tortellinigratäng med ricotta & spenat
  • Spansk räkgryta med ris
  • Husets julköttbullar med enbärsgräddsås, pressgurka & kokt potatis

Tisdag 10/12

  • Lunchsoppa; Broccoli
  • Vegetarisk gryta med julens kryddor samt ris & äppelchutney
  • Kreolsk gryta med chorizo samt ris
  • Julig griljerad lax med västerbottensmos & äppelchutney

Onsdag 11/12

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Pizza med kronärtskocka, tomat, champinjoner & feta
  • Janssons frestelse med kokt ägg
  • Kycklinggratäng med broccoli samt ris

Torsdag 12/12

  • Lunchsoppa; Ängamat
  • Grönkålspaj med cheddar & pumpafrö samt pärontzatziki
  • Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill & kokt potatis
  • Glöggmarinerad kycklinglårfilé med saffransaioli & ris

Fredag 13/12 

  • Lunchsoppa; Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Krämig saffranspasta med grillost
  • Fiskgratäng med soltorkad tomat & rostad potatis
  • Julglaserad fläskkarré med mustsås & rostad potatis
  • Dessert - Julig kolamousse med pepparkaka & lingon

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 16/12

  • Lunchsoppa; Morot 
  • Grillad paprikasås med solrosfrön samt pasta
  • Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt & kokt potatis
  • Pasta Carbonara med riven hårdost & färsk persilja

Tisdag 17/12

  • Lunchsoppa; Blomkål
  • Grönsaksburgare med morotstzatziki
  • Apelsinfisk med basilikapotatismos
  • Husets färsbiff med pepparsås & rostad potatis

Onsdag 18/12

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Zucchinibiffar med ost & persilja samt fetaostdressing
  • Marinerad kycklinglårfilé med chilibearnaise & rostad potatis
  • Isterband med persiljestuvade morötter, inlagda rödbetor & kokt potatis

Torsdag 19/12

  • Lunchsoppa; Grön ärt
  • Kokoscurry med quorn samt ris
  • Orientalisk köttgryta med rostad potatis, färsk persilja & yoghurt
  • Sprödbakad fisk med jalapeño- & koriandermajonnäs, citron, rostad lök & rostad potatis

Fredag 20/12

  • Lunchsoppa; Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Pulled vego
  • Köttfärssås med spaghetti samt riven hårdost
  • Pulled pork med picklad rödlök, mexican street cornslaw, hamburgerbröd samt pommes frites
  • Dessert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 23/12

  • Lunchsoppa; tomat
  • Grönsaksbiff med het tomatsås & ris
  • Kebab med pitabröd, orientdressing, feferoni samt pommes frites
  • Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal & citron samt ris

Tisdags-, onsdags & torsdagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.3

Tisdag 24/12 Julafton

Lunch

  • Julskinka, rödbetssallad, sill, gravad lax, hovmästarsås, vörtbröd
  • Köttbullar, prinskorv & kokt potatis
  • Sojabullar, prinskorv av soja

Middag

  • Risgrynsgröt, julskinka, vörtbröd, senap

Onsdag 25/12 Juldagen

Lunch

  • Janssons frestelse med kokta ägg
  • Vegeschnitzel med bearnaisesås & rostad potatis

Middag

  • Ugnsrostad kycklinglårfilé med mustsås & ris
  • Grönsaksjansson med kokta ägg

Torsdag 26/12 Annandag Jul

Lunch

  • Köttgryta med rödvin, svartvinbärsgelé & kokt potatis
  • Sojabullar med senapssås & kokt potatis

Middag

  • Julkorv med senapssås & kokt potatis
  • Quorngryta med rödvin, svartvinbärsgelé & kokt potatis

Fredag 27/12 

  • Lunchsoppa; morot
  • Majsfritters med krämig ostdressing
  • Pannbiff med gräddsås, pressgurka, lingonsylt & kokt potatis
  • Kycklinglårfilé med dragonsås & rostad potatis
  • Dessert - Saffranskaka med vit choklad & lingon

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 115 kr

Personalpris
Dagens lunch: 105 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.