Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt
Information gällande tisdag 3/12, onsdag 4/12 & torsdag 5/12
Restaurangen är öppen från kl 8:00 till kl 15:00.
Julbuffén erbjuds endast till förbokade gäster som mat på plats eller take-away.
Julbuffén kan ej beställas som catering.
Grillen är stängd, men det finns färdigmat, sallader, smörgåsar och fika till försäljning.
Vill du äta dagens rätt dessa dagar, går det bra att besöka restaurang Vistet.
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 9/12
- Lunchsoppa; Svamp
- Tortellinigratäng med ricotta & spenat
- Spansk räkgryta med ris
- Husets julköttbullar med enbärsgräddsås, pressgurka & kokt potatis
Tisdag 10/12
- Lunchsoppa; Broccoli
- Vegetarisk gryta med julens kryddor samt ris & äppelchutney
- Kreolsk gryta med chorizo samt ris
- Julig griljerad lax med västerbottensmos & äppelchutney
Onsdag 11/12
- Lunchsoppa; Tomat
- Pizza med kronärtskocka, tomat, champinjoner & feta
- Janssons frestelse med kokt ägg
- Kycklinggratäng med broccoli samt ris
Torsdag 12/12
- Lunchsoppa; Ängamat
- Grönkålspaj med cheddar & pumpafrö samt pärontzatziki
- Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill & kokt potatis
- Glöggmarinerad kycklinglårfilé med saffransaioli & ris
Fredag 13/12
- Lunchsoppa; Thaiinspirerad grönsakssoppa
- Krämig saffranspasta med grillost
- Fiskgratäng med soltorkad tomat & rostad potatis
- Julglaserad fläskkarré med mustsås & rostad potatis
- Dessert - Julig kolamousse med pepparkaka & lingon
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 16/12
- Lunchsoppa; Morot
- Grillad paprikasås med solrosfrön samt pasta
- Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt & kokt potatis
- Pasta Carbonara med riven hårdost & färsk persilja
Tisdag 17/12
- Lunchsoppa; Blomkål
- Grönsaksburgare med morotstzatziki
- Apelsinfisk med basilikapotatismos
- Husets färsbiff med pepparsås & rostad potatis
Onsdag 18/12
- Lunchsoppa; Tomat
- Zucchinibiffar med ost & persilja samt fetaostdressing
- Marinerad kycklinglårfilé med chilibearnaise & rostad potatis
- Isterband med persiljestuvade morötter, inlagda rödbetor & kokt potatis
Torsdag 19/12
- Lunchsoppa; Grön ärt
- Kokoscurry med quorn samt ris
- Orientalisk köttgryta med rostad potatis, färsk persilja & yoghurt
- Sprödbakad fisk med jalapeño- & koriandermajonnäs, citron, rostad lök & rostad potatis
Fredag 20/12
- Lunchsoppa; Thaiinspirerad grönsakssoppa
- Pulled vego
- Köttfärssås med spaghetti samt riven hårdost
- Pulled pork med picklad rödlök, mexican street cornslaw, hamburgerbröd samt pommes frites
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 23/12
- Lunchsoppa; tomat
- Grönsaksbiff med het tomatsås & ris
- Kebab med pitabröd, orientdressing, feferoni samt pommes frites
- Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal & citron samt ris
Tisdags-, onsdags & torsdagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.3
Tisdag 24/12 Julafton
Lunch
- Julskinka, rödbetssallad, sill, gravad lax, hovmästarsås, vörtbröd
- Köttbullar, prinskorv & kokt potatis
- Sojabullar, prinskorv av soja
Middag
- Risgrynsgröt, julskinka, vörtbröd, senap
Onsdag 25/12 Juldagen
Lunch
- Janssons frestelse med kokta ägg
- Vegeschnitzel med bearnaisesås & rostad potatis
Middag
- Ugnsrostad kycklinglårfilé med mustsås & ris
- Grönsaksjansson med kokta ägg
Torsdag 26/12 Annandag Jul
Lunch
- Köttgryta med rödvin, svartvinbärsgelé & kokt potatis
- Sojabullar med senapssås & kokt potatis
Middag
- Julkorv med senapssås & kokt potatis
- Quorngryta med rödvin, svartvinbärsgelé & kokt potatis
Fredag 27/12
- Lunchsoppa; morot
- Majsfritters med krämig ostdressing
- Pannbiff med gräddsås, pressgurka, lingonsylt & kokt potatis
- Kycklinglårfilé med dragonsås & rostad potatis
- Dessert - Saffranskaka med vit choklad & lingon
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 115 kr
Personalpris
Dagens lunch: 105 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.