Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus.

Restaurangens mat

Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

Priser

Ordinarie pris
Dagens lunch: 110 kr
Kaffe/te + smörgås: 40 kr (20 kr vardera)

Personalpris
Dagens lunch: 100 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Kaffe/te + smörgås: 30 kr (15 kr vardera)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 75kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Öppettider

Helgfri vardag: kl. 8.00 - 17.00
Dagens rätt serveras till kl. 17.00

Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-16.45.

Helger och röda dagar: Stängt

Maten

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 20/3

  • Lunchsoppa: Morot med rostade solrosfrön
  • Tortellinigratäng med tomat, ricotta & spenat
  • Barbecuekyckling med Alabama white sauce, majskolvar & klyftpotatis
  • Ostfylld köttfärslimpa med gräddsås, lingonsylt & kokt potatis

Tisdag 21/3

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Het vitkålssoppa
  • Fiskburgare med dillmajo, citron, picklad fänkål, hamburgerbröd och klyftpotatis
  • Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis

Onsdag 22/3

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Pizza med kronärtskocka, tomat & champinjoner
  • Rabarberkyckling med ris
  • Laxpasta med citron & basilika samt färsk dill

Torsdag 23/3

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Grekiska grönsaker med fetaost samt tzatziki
  • Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron & kokt potatis
  • Viltskav med potatismos & lingonchutney

Fredag 24/3

  • Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
  • Grekisk paj med vitlöksdressing
  • Fiskgratäng med soltorkad tomat & kokt potatis
  • Husets chili med picklad rödlök, ris, gräddfil & nachos
  • Dessert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 27/3

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Karibisk grönsaksbiff med morotstzatziki & kokt potatis
  • Grekisk färsbiff med gremolatayoghurt & rostad potatis
  • Sprödbakad spätta med feta & spenat, remouladsås, citron samt kokt potatis

Tisdag 28/3

  • Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
  • Böngryta med curry & ris
  • Apelsinfisk med basilikapotatismos
  • Kycklingkebab med röd & vit sås, pitabröd samt ris

Onsdag 29/3

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost & persilja samt citroncrème
  • Kycklingdrumsticks med sötsur chilibearnaise & klyftpotatis
  • Pannbiff med lingongräddsås & potatismos

Torsdag 30/3

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Kokoscurry med quorn & ris
  • Lasagne med rökt lax, spenat & soltorkad tomat
  • Turkisk köttgryta med ris

Fredag 31/3

  • Lunchsoppa: Grön ärt
  • Falafel med tomatsås
  • Glaserad fläskkarré med gochujangmajonnäs & klyftpotatis
  • Pasta Bolognese med riven hårdost & färsk basilika
  • Dessert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 3/4

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Grönsaksbiff med het salsa
  • Pannbiff med stekt lök, gräddsås, lingonsylt & kokt potatis
  • Bratwurst med gurkmajonnäs, rostad lök & klyftpotatis

Tisdag 4/4

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Spenatlasagne med keso
  • Köttgryta med bacon & kantareller samt kokt potatis
  • Grekisk pytt i panna med kyckling & fetaost samt citron- & gurkyoghurt

Onsdag 5/4

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Linsbolognese med spaghetti & riven hårdost
  • Sprödbakad torsk med remouladsås, citron & kokt potatis
  • Krämig chorizopasta med färsk persilja

Torsdag 6/4

  • Lunchsoppa: Morot
  • Husets kikärtsbiffar med morotsraita
  • Kålpudding med gräddsås, lingonsylt & kokt potatis
  • Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal & citron samt ris

Fredags-, lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se