Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Öppettider från den 11 juni till och med den 10 augusti
Helgfri vardag: kl. 7.00–15.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-15.00
Grillen är stängd
Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 30/6
- Lunchsoppa: Indisk lins
- Champinjoncrêpes med västerbottensost
- Sprödbakad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
- Chilikyckling med grillad paprikaröra och rostad potatis
Tisdag 1/7
- Lunchsoppa: Grön ärt
- Majsfritters med citron- och gurkyoghurt
- Spansk färsbiff med mojo rojo samt rostad potatis
- Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé, färsk persilja samt kokt potatis
Onsdag 2/7
- Lunchsoppa: Tomat
- Broccolipaj med ädelost samt provencalsk gräddfilsdressing
- Chorizo med husets rökiga sesam- och mangoketchup samt potatismos
- Chili con carne med ris
Torsdag 3/7
- Lunchsoppa: Blomkål
- Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
- Fiskpudding med skirat smör, citron, färsk dill samt kokt potatis
- Ugnsstekt kyckling med balsamicosås och rostade rotsaker
Fredag 4/7
- Lunchsoppa: Svamp
- Vegoburgare
- Sprödbakad kycklingburgare med hamburgerbröd, karamelliserad rödlök, chipotledressing samt rostad potatis
- Lasagne med riven hårdost
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 7/7
- Lunchsoppa: Morot med rostade solrosfrön
- Tortellinigratäng med tomat, ricotta och spenat
- Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa samt rostad potatis
- Grekisk färslåda med het feta- och paprikaröra samt kokt potatis
Tisdag 8/7
- Lunchsoppa: Broccoli
- Majsbiffar med jalapeño- och koriandermajonnäs, citron, rostad lök och rostad potatis
- Pankopanerad torsk med jalapeño- och koriandermajonnäs, citron, rostad lök och rostad potatis
- Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis
Onsdag 9/7
- Lunchsoppa: Svamp
- Pizza med kronärtskocka, tomat och champinjoner
- Kycklinggratäng med broccoli samt ris
- Laxpasta med citron och basilika, citron samt färsk dill
Torsdag 10/7
- Lunchsoppa: Tomat
- Husets linsbiffar med vitost samt örtdressing
- Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron och kokt potatis
- Bratwurst med gurkmajonnäs och potatismos
Fredag 11/7
- Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
- Grekisk paj med vitlöksdressing
- Kycklingkebab med röd och vit sås, grönsallad, pitabröd samt ris
- Fiskgratäng med soltorkad tomat och kokt potatis
- DESSERT
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 14/7
- Lunchsoppa: Broccoli
- Palak paneer med grillost samt ris
- Spansk färsbiff med feta- och olivcrème samt rostad potatis
- Raggmunkar med stekt fläsk samt lingonsylt
Tisdag 15/7
- Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
- Grönsaksburgare med morotstzatziki
- Apelsinfisk med basilikapotatismos
- Marinerad kyckling med bearnaisesås och rostad potatis
Onsdag 16/7
- Lunchsoppa: Blomkål
- Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing och rostad potatis
- Pannbiff med lingongräddsås, pressgurka, färsk persilja och kokt potatis
- Tortellinigratäng med kryddig korv och smakrik ost
Torsdag 17/7
- Lunchsoppa: Svamp
- Pasta med squash- och fetaostsås
- Sprödbakad fisk med tomat och mozzarella, basilikaaioli, citron samt kokt potatis
- Orientalisk köttgryta med kokt potatis och yoghurt
Fredag 18/7
- Lunchsoppa: Grön ärtsoppa
- Vegetarisk Texas chili med ärtguacamole, nachos och ris
- Fylld frukostkorv med potatismos
- Kycklingfajitas med chimichurri, tortillabröd, nachos, yoghurt och ris
- DESSERT
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr
Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.