Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 8.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt
Den fredag 24/5 kommer restaurangen stänger kl. 15:00

Nya öppettider från och med 4/3

Från och med måndag 4/3 kommer restaurang Källan att ändra sina öppettider till 7.00-16.00.

Från 7.00-10.00 kommer det att finnas frukosterbjudande från 49kr. Vi erbjuder nyheter som smoothie, yoghurt med granola, overnight oats och ingefärashots. Välkommen på frukost hos oss!

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 20/5

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Pitepalt utan fläsk
  • Stekt pitepalt med skirat smör och lingonsylt
  • Sprödbakad fisk med tomat och mozzarella, basilikaaioli, citron samt kokt potatis

Tisdag 21/5

  • Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
  • Grönsaksburgare med morotstzatziki
  • Apelsinfisk med basilikapotatismos
  • Kycklingkebab med röd och vit sås, pitabröd samt ris

Onsdag 22/5

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
  • Jerk chicken med lime- och korianderyoghurt samt ris
  • Isterband med persiljestuvade morötter, inlagda rödbetor och kokt potatis

Torsdag 23/5

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Kokoscurry med quorn och ris
  • Lasagne med rökt lax, spenat och soltorkad tomat
  • Orientalisk köttgryta med ris

Fredag 24/5 – Indiskt tema 

  • Lunchsoppa: Indisk linssoppa
  • Pannoumi Tikka Masala
  • Vindaloo med raita, färsk koriander samt ris
  • Chicken Tikka med mango chutney samt ris

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 27/5

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Grönsaksbiff med het tomatsås
  • Kycklingfajitas med chimichurri, ris och yoghurt
  • Korv stroganoff med rostad potatis och färsk persilja

Tisdag 28/5

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Spenatlasagne med keso
  • Köttgryta med bacon och kantareller, svartvinbärsgelé samt kokt potatis
  • Fransk fisk med örtig pankotopping, picklad fänkål, citron, färsk dill och potatismos

Onsdag 29/5

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Grönsaksgratäng med smultäcke
  • Ost- och spenatfylld sprödbakad fisk med remouladsås, citron, färsk dill och rostad potatis
  • Krämig grönpeppargryta med svartvinbärsgelé och rostad potatis

Torsdag 30/5 

  • Lunchsoppa: Morot
  • Pastagratäng med ostsås, broccoli och soltorkade tomater
  • Kålpudding med gräddsås, lingonsylt samt kokt potatis
  • Rostad kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja och ris

Fredag 31/5 – Asiatiskt tema

  • Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
  • Asiatiska bönbollar med vegetarisk nuoc cham, färsk koriander och nudelwok
  • Röd currymarinerad kyckling med nuoc cham, färsk koriander och nudelwok
  • Biff med bambuskott samt ris

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 3/6

  • Lunchsoppa: Morot 
  • Vårrullar med sweet chilisås
  • Panerad fiskburgare med dillcréme, picklad fänkål, citron och klyftpotatis
  • Kycklingcurry med ris

Tisdag 4/6

  • Lunchsoppa: Grön ärt
  • Grönsaksbiff med gräddfilsdressing
  • Souvlakikryddad fläskkarré med tzatziki och rostad potatis
  • Sej med citronsås, färsk dill och kokt potatis

Onsdag 5/6

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Indisk gryta med quorn och ingefära
  • Pannbiff med gräddsås, lingonsylt och kokt potatis
  • Chili- och koriandermarinerad kyckling med limeaioli samt ris

Torsdag 6/6 - maten serveras på Hotell Vistet

Fredag 7/6

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsak
  • Lasagne med linser och keso
  • Fläskschnitzel med bearnaisesås, citron, färsk persilja och klyftpotatis
  • Het kycklingpasta

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 110 kr
Kaffe/te + smörgås: 40 kr (20 kr vardera)

Personalpris
Dagens lunch: 100 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Kaffe/te + smörgås: 30 kr (15 kr vardera)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 75kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.