Nya regiondirektören har börjat: "Det känns jättebra"

Det är första veckan på jobbet för Region Norrbottens nya regiondirektör, Ulrika Sundquist. Hon är taggad inför en spännande och rolig utmaning. ”Det känns jättebra och jag är jätteglad”, säger hon.

Regiondirektör Ulrika Sundquist

Hon var HR-direktör på Region Stockholm när hon fick frågan om hon var intresserad av att ta över som regiondirektör i Norrbotten efter Ulf Bergman. Hon behövde inte tänka länge.

– Jag trivdes väldigt bra i Region Stockholm så jag hade inte tänkt byta jobb, men det kändes ändå ganska självklart att tacka ja.

"Utmanande uppdrag"

Ulrika Sundquist har redan stor erfarenhet av Region Norrbotten, hon jobbade här mellan 2007 och 2019, bland annat som HR-direktör och tf regiondirektör. Men hon vet att det är stora utmaningar som väntar.

– Jag är ödmjuk inför att det är ett utmanande uppdrag att kompetensförsörja på en så stor geografisk yta. Vi har glesbygd och olika förutsättningar. Det är bra att ha med sig. Sedan så vet jag att det finns väldigt bra personer som jobbar inom den här organisationen. Det är därför jag har vågat tacka ja, för det här är ingen enmansshow.

Hon ser flera stora utmaningar för Region Norrbotten i framtiden.

– Jag tror att det är omställningen till framtidens hälso- och sjukvård, samt den kompetensförsörjning som behövs då. Sedan har vi ett utmanande ekonomiskt läge, där vi behöver göra smarta investeringar för att säkra vårt kärnuppdrag.

Vill göra skillnad

Vad ser hon då mest fram emot med sitt nya uppdrag?

– Jag ser fram emot att jobba med alla här på regionen, och att göra skillnad för alla de vi är till för. Regionens invånare. Det ser jag verkligen fram emot.

Text: Moa Höjer
Foto: Maria Lindgren