Från Kiruna Pride till Tornedalen Pride

I torsdags presenterade Region Norrbotten norska KEiiNO på Kiruna Pride och nu på fredag är det Bell som står på scen på Tornedalen Pride Pajala.

Kiruna Pride 2024

Kiruna Pride invigde Kirunafestivalen med en prideparad, där bland annat medarbetare hos Region Norrbotten deltog med "Proud to be"-flaggor, som är regionens pridebudskap. Kirunas ungdomsmottagning fanns också på plats i RFSL:s tält.

Lite senare var det dags för utdelning av regnbågsripan som i år gick till Kiruna stadsbibliotek. Och efter det tog norska KEiiNO över på Viscariascenen utanför stadshuset - en grupp som gjorde stor succé med låten Spirit In The Sky på Eurovision Song Contest 2019, då de fick flest tittarröster. På repertoaren stod också en hel del jojk och en cover på svenska av Freestyles Vill ha dig, som avslutade deras framträdande.

De presenterades av Region Norrbotten som en del av regionens pridesatsning och lyfte under sin scenshow fram både rätten att älska vem man vill och att bära vilka kläder man vill.

Bell spelar i Pajala

På torsdag är det dags för Tornedalen Pride Pajala, som invigs med en klubbkväll på Folkets hus där Martin Rolinski från BWO och Tess Merkel från Alcazar showar tillsammans med Pajalas egen dragshowstjärna Miss Knapsu. På fredag arrangeras Marknadshänget, ett alkoholfritt ungdomsevenemang där Bell från Hässelby presenteras av Region Norrbotten. Hon uppträder klockan 21.00 med sitt band.

Mer om artisterna kan du ta del av här.

Text och foto: Jonas Hansson