70 000 får erbjudande om sommarjobb i Norrbotten

Under mars-april pågår årets rekryteringskampanj för att anställa vård- och tandvårdspersonal i hela länet under sommaren. Bland annat får nästan 70 000 personer ett personligt brev med erbjudande om sommarjobb.

Framsida på postutskick med naturbilder och texten "Sveriges bästa sommarjobb för dig och familjen!"

Rekryteringskampanjen riktar sig främst till sjukvårds- och tandvårdspersonal i storstadsregionerna, men även tidigare medarbetare och sjukvårdsutbildade pensionärer är viktiga målgrupper.

– I ett kort perspektiv vill vi rekrytera nya medarbetare till sommaren, för att möjliggöra välförtjänta semesterveckor för vår ordinarie personal. På längre sikt hoppas vi att de som kommer hit under sommaren gärna stannar och flyttar upp, säger uppdragsledarna Anita Gustavsson och Jonas Sandberg.

Kampanjen pågår under mars-april och kommer att synas i fackpress och på regionens kanaler i sociala medier. I dagarna får även runt 70 000 sjuksköterskor och tandvårdspersonal i landets större städer ett personligt brev med erbjudande om sommarjobb. Budskapet är ”Sveriges bästa sommarjobb för dig och familjen” med gratis resa och boende för familjen.

– Just nu är det runt 55 personer som har hört av sig, både från vården och tandvården, så redan nu finns det ett stort intresse, säger kontaktansvarige Hillevi Isacsson Ydfjärd.