Gör som Amanda - sök vidareutbildning till specialistsjuksköterska

Visst vet du att du som är grundutbildad sjuksköterska kan söka till regionens vidareutbildningar till specialistsjuksköterska? Vi erbjuder förmånliga villkor med studielön och goda möjligheter att jobba extra under studietiden.

Amanda Perdahl, operationssjuksköterska
Amanda Perdahl, 25, från Luleå har vidareutbildat sig till operationssjuksköterska. Hon säger att specialistutbildningen har varit värdefull och stimulerande. ”Jag trivs superbra”, säger hon.

Innan jobbade Amanda Perdahl på avdelning 52, Nedre gastro/Kärl, på Sunderby sjukhus. Men efter en traineetjänst på operationsavdelningen var det där hon blev kvar.

– Jag tyckte att det var superkul och sökte då till specialistutbildningen, kom in och nu är jag här. Det känns superbra, säger hon.

Amanda säger också att hon har haft stor nytta av specialistutbildningen.

– Det krävdes att jag skulle gå den här utbildningen för att få titulera mig som operationssjuksköterska och såklart har den varit till stor nytta för mig.

Enligt henne har utbildningen varit både värdefull och stimulerande.

– Den har betytt jättemycket och har gjort det möjligt för mig att jobba här på operation. Kompetensutvecklingen här är kontinuerlig och det är väldigt kul, säger Amanda Perdahl.

En sak som hon tycker är extra roligt med att jobba som just operationssjuksköterska är att fokus ligger på en patient åt gången: "Det är superstimulerande att jobba på det sättet".

Men det Amanda tycker är allra bäst med hennes jobb är sättet hon och kollegorna jobbar på tillsammans.

– Att vi jobbar i team med många olika professioner och gör stor nytta för patienten är det absolut bästa, säger hon.

Hon har ett tydligt budskap till alla sjuksköterskor som går och funderar på sin framtid:

– Om man är nyfiken eller intresserad kan man hospitera här hos oss eller göra en traineetjänst. Annars tycker jag att det bara är att köra på! För det är verkligen superkul.

Men hon tycker också att alla som gillar att jobba med människor och som är nyfikna på ett jobb inom vården ska våga prova på mer.

– Det finns så många olika alternativ inom sjukvården. För sjuksköterskor till exempel finns det väldigt mycket kompetensutveckling. Både som allmänsjuksköterska på vårdavdelningar och mottagningar men främst, om jag får vara lite partisk, här på operation.

Hon trycker på att de ständigt kommer nya operationstekniker och instrument. Men också att de i Sunderbyn precis fått en ny robot.

– Det är en robot som man gör titthålskirurgi med. Operatören sitter och opererar och vi sjuksköterskor sätter instrumenten. Det är väldigt spännande att jobba här.

Titta gärna på regionens filmer med medarbetare som gått specialistutbildningen - du hittar de via länken och under rubriken studieförmåner.

Text och foto: Henny Bucht