Unna dig en må-bra-kur, besök vår vackra natur

Att vara ute i naturen regelbundet bidrar till att du är mer fysiskt aktiv. Du kan sova bättre, blir piggare och får lättare att koncentrera dig. Det bidrar till återhämtning och gör att du blir bättre på att hantera din stress. Dessutom kan du träffa andra människor som också njuter av att vara ute!

Natur och gröna miljöer har dokumenterad effekt för vår hälsa och välmående. Att regelbundet vistas i naturen främjar den fysiska och psykiska hälsan. Länsstyrelsen och Region Norrbotten har därför tagit fram ett informationsmaterial som ska underlätta för dig som är ovan att ta dig ut i naturen. 

Hälsoslingor 

Hälsoslingor finns i en del av länets kommuner och syftar till att underlätta för den som är ovan att vara ute i naturen, eller kanske är osäker på vad man klarar av. Hälsoslingorna finns beskrivna med bild, text och karta. Se var hälsoslingorna finns och ladda ner informationsbladen på Länsstyrelsens hemsida. 

Äta utomhus – En väg till bättre hälsa  

 En del av ett aktivt friluftsliv är att äta ute. I denna broschyr får du tips om hälsosam, enkel och säsongsanpassad mat som passar de flesta. Broschyren finns för beställning i tryckt form eller nedladdning på Länsstyrelsens hemsida.