88 nya sommarjobbare inom vården

Efter vårens rekryteringskampanj för "Sveriges bästa sommarjobb " har 88 personer anställts inom vården och Folktandvården i Norrbotten i sommar, från Kiruna i norr till Piteå i söder.

Runt 750 personer har visat intresse och det finns färdiga avtal med 88 nya medarbetare från hela Sverige.

– Det är tre gånger fler än förra årets rekryteringskampanj, då vi kunde anställa 27 personer. Årets kampanj riktar sig till hela länet och vi har kunnat fördela personal till många verksamheter, säger Hillevi Isacsson Ydfjärd, kontaktansvarig.

För närvarande är 50 personer rekryterade till Gällivare och Kiruna och resterande 38 personer är fördelade på olika orter i länet. Ytterligare några tjänster är på ingång.

– Det är mycket positivt att vi får ett tillskott på 88 medarbetare under juni, juli och augusti. De är en viktig förstärkning och kommer att göra stor skillnad både för regionens anställda och patienter, säger Ulf Bergman, tillförordnad regiondirektör.

Nyfikna på Norrbotten

De yrkesgrupper som omfattas av kampanjen är sjuksköterskor, barnmorskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, ambulanssjukvårdare, röntgensjuksköterskor och biomedicinska analytiker till hela länet, men även undersköterskor och tandvårdspersonal till Kiruna och Gällivare.

– Min telefon har gått varm sedan i mars. Det är roligt att det finns ett stort intresse för våra verksamheter och många som kontaktar mig, särskilt från södra Sverige, är nyfikna på Norrbotten och vill uppleva lugnet och ljuset, säger Hillevi Isacsson Ydfjärd.

Flera personer funderar även på att flytta hit, men vill först prova på att jobba och uppleva vardagen i Norrbotten.

Kampanjens budskap är ”Sveriges bästa sommarjobb för dig och familjen” med gratis resa och boende för familjen. Rekryteringskampanjen har pågått från mars till april i form av personliga brev, annonser i fackpress och på regionens kanaler i sociala medier.

Syftet med kampanjen är att trygga vården och möjliggöra välförtjänta semesterveckor i sommar för ordinarie medarbetare under perioden juni-augusti.

I höst kommer en uppföljning att genomföras med samtliga som har valt att sommarjobba i Norrbotten, för att undersöka intresset för att återvända eller flytta hit. Det kommer även att ske en uppföljning med alla som har hört av sig, men där kontakten inte resulterade i ett sommarjobb. Under september kommer en uppföljning av hela kampanjen att redovisas.